Dit is waarom Vodafone het volste vertrouwen heeft in Cardano

Zo, die zagen we niet aankomen. Vodafone Duitsland kondigt plannen aan om Cardano-gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) uit te brengen.

Een vertegenwoordiger van Vodafone zegt op Discord:’Ja, we zijn van plan om dit jaar een NFT-collectie uit te brengen en willen hiervoor gebruikmaken van het Cardano-netwerk.’

Waarom Cardano?

De vertegenwoordiger zei dat Vodafone Duitsland heeft gekozen voor het Cardano (ADA) blockchain vanwege de community, duurzaamheid en de mogelijkheden voor cross-chain samenwerking.

Het kan nog wel even dure, de plannen van Vodafone zijn nog in een vroeg stadium. Hij zei dat het bedrijf nog niet heeft besloten welk nut en welke voordelen de tokens zullen hebben, maar merkte op dat de eerste 1.000 leden van de Discord-community beloningen zullen ontvangen.

Wat deze beloningen precies zullen zijn, moet nog worden bepaald door Vodafone.

De vertegenwoordiger benadrukte ook dat er geen beperkingen zullen zijn op wie toegang heeft tot het project. Hoewel het momenteel alleen beschikbaar is voor Vodafone Duitsland, verkent het bedrijf mogelijkheden om internationale communityleden erbij te betrekken.

Pas op voor scammers en airdrops

De vertegenwoordiger waarschuwde het publiek om niet op airdrop-links te klikken. Ofwel, mocht iemand crypto willen weggeven die zogenaamd verband houden met het project, dan kan je dit het beste negeren.

Geruchten over de plannen van Vodafone ontstonden al op 27 juni, toen het Twitter-account van het bedrijf een link naar zijn Discord-server plaatste in afwachting van de aankondiging.

Wat betekent dit voor Cardano?

Vodafone kennen we natuurlijk als een toonaangevend telecommunicatiebedrijf. Het is de bedoeling dat Vodafone dit jaar een NFT-collectie uitbrengt en daarvoor het Cardano (ADA) blockchain-netwerk zal gebruiken.

Het plan van Vodafone om Cardano te gebruiken voor zijn aankomende NFT-collectie is in meerdere opzichten belangrijk.

Ten eerste zorgt de aankondiging voor meer aandacht en acceptatie van het Cardano-netwerk, wat de mogelijkheden en het potentieel voor het hosten van grootschalige projecten laat zien.

Ten tweede toont dit het vertrouwen van een groot wereldwijd bedrijf in de technologie van Cardano, wat meer bedrijven en ontwikkelaars zou kunnen aantrekken om op het platform voort te bouwen, waardoor het ecosysteem verder wordt versterkt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.