Dit is wat je van Bitcoin kan verwachten in juni

Juni is gemiddeld genomen geen goede maand voor de Bitcoin koers. Sinds 2013 daalt Bitcoin gemiddeld 1,8% in juni. De zomermaanden staan er sowieso niet zo goed op bij de meeste traders, maar er is wel wat nuance.

Bitcoin koers daalt vandaag

Op dit moment is de Bitcoin koers met 0,93% gedaald vergeleken met gisteren. Geen goed begin van de maand dus, de huidige waarde is 25.146 euro. Op dit moment zijn er 19.389.643 BTC in omloop met een marktwaarde van 487,3 miljard euro. Precies een jaar geleden was Bitcoin nog 29.347 euro waard.

Bron: BLOX

Maar wat er vervolgens gebeurde, kan eigenlijk gezien worden als iets unieks. In mei viel Terra Luna en dit zorgde ervoor dat verschillende cryptobedrijven en fondsen failliet gingen, zij hadden op het verkeerde paard gewed. Hier zaten gerespecteerde namen tussen, bedrijven waarvan de algehele consensus was dat die veilig waren.

Juni vorig jaar rampzalig voor Bitcoin koers

Maar vorig jaar bleek niets en niemand veilig te zijn, en dat zag je ook terug in de Bitcoin koers. De waarde van de grootste crypto is een proxy van het vertrouwen in de cryptomarkt. Bitcoin leverde in juni 2022 ongeveer 38,5% in.

Dat zie je in de tabel hieronder, die de stijging (groen) of daling (rood) van Bitcoin per maand laat zien.

Bron: Currency Rush

Bovenstaande tabel laat veel rode vlakken zien, maar geen enkele scoort lager dan -38,5%. Nog nooit was Bitcoin zo ontzettend hard gedaald in één maand.

Als Bitcoin koers stijgt, dan wordt Oranje wereldkampioen

Terugkomend op wat we in het begin van dit artikel schreven, Bitcoin daalt in juni gemiddeld 1,8%. Maar dat percentage komt grotendeels door een rampzalig 2022. Laten we vorig jaar buiten beschouwing, dan laat juni gemiddeld een groei zien van 2,27%.

Maar ja, als de teen van Casillas iets kleiner was dan had Arjen Robben ons wereldkampioen gemaakt. Als telt niet.

We zijn benieuwd wat Bitcoin deze maand doet. Wordt het een fiesta of hadden we moeten luisteren naar dat aloude adagium sell in may and go away?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.