Dit kleine eiland naast Australië wordt een paradijs voor crypto-liefhebbers 

El Salvador is het eerste, maar zeker niet het laatste land dat bitcoin omarmt. De minister-president van Vanuatu, Bob Loughman, heeft groen licht gegeven voor Satoshi Island. De eilandengroep naast Australië hoopt op die manier enthousiaste crypto-investeerders te trekken.  

Wat is het?

Het eiland is een 32 miljoen vierkante meter groot crypto resort tussen Australië en Fiji. Het is volgens de eigenaar bedoeld bedoeld om ‘onderdak’ (lees: paradijs) te bieden aan crypto professionals en enthousiastelingen. Het lijkt alsof ze willen concurreren met de Salvadoraanse Bitcoin City, aangezien ze gezien willen worden als de crypto hoofdstad van de wereld. Een kenmerk van het eiland is een op blockchain gebaseerde democratie. Hoe dat er precies uit komt te zien is niet duidelijk.

Aan de andere kant zijn de belastingvoordelen voor cryptobedrijven meer dan duidelijk. ‘Voor degenen die blockchain projecten, beurzen, banken of andere crypto gerelateerde bedrijven willen opzetten: Vanuatu heeft geen belasting op winsten, dividenden of inkomsten voor bedrijven of particulieren. Er is geen vermogenswinstbelasting, geen bronbelasting en geen overlijdensbelasting’, aldus de website van Satoshi Island.

Toerismesector kan boost gebruiken 

Het eiland is een slimme move. Vanuatu moet het namelijk grotendeels hebben van de toeristische sector. In 2019 bestond bijna 35% van de economie op het eiland uit toerisme. Dat blijkt uit een rapport van de World Travel & Tourism Council. 

Door de uitbraak van het coronavirus in 2020 heeft de toeristische sector een flinke knauw gekregen. Volgens cijfers van de Wereldbank daalden de bezoekersaantallen van circa 300.000 in 2019 naar slechts 80.000 in 2020. 

Non-Fungible Property Tokens

In een eiland genaamd Satoshi Island kunnen NFT’s natuurlijk niet ontbreken. Dit eiland maakt wel een hele bijzondere NFT – of beter gezegd NFPT. Met deze Non-Fungible Property Tokens kan men digitaal eigendom omzetten in fysiek. ‘Iedereen kan een stukje van het eiland bezitten door Satoshi Island Land NFT’s te verwerven die gemakkelijk kunnen worden gekocht en verkocht, zonder de complicaties die gepaard gaan met de overdracht van traditioneel onroerend goed.’

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.