Dit leert El Salvador de jeugd over Bitcoin

El Salvador heeft in 2021 de keuze gemaakt om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel. Sindsdien heeft het land meerdere malen Bitcoin gekocht, maar de koers bleef zakken. Toch zijn de Salvadoranen niet van plan om te stoppen met de adoptie onder de bevolking. Om Bitcoin in het land te stimuleren, heeft het land de keuze gemaakt om studenten te informeren.

Wat leren ze?

El Salvador gelooft dat onderwijs over Bitcoin op jonge leeftijd de crypto-adoptie kan stimuleren. Een filmpje op Twitter laat zien hoe leraren uit El Salvador hun leerlingen onderwijzen. Hier komen de studenten in aanmerking met de praktische zaken van Bitcoin, zoals hoe zij met het Lightning-netwerk Bitcoin kunnen ontvangen of verzenden

Daarnaast krijgen leerlingen ook uitleg over andere onderwerpen. Zo leren ze bijvoorbeeld wat Bitcoin-nodes zijn, hoe double-spending werkt en wat de Bitcoin halvings precies inhouden. Dit is de basis om meer over Bitcoin te weten te komen. “Het is de bedoeling dat dit op andere scholen in de wereld wordt overgenomen”, zegt een docent die gelooft dat Bitcoin-educatie werkt.

My First Bitcoin gaf les aan 10.000 studenten

My First Bitcoin is een onderwijzend Bitcoin-project in het land. Het beweerde dat ze dit jaar maar liefst 10.000 studenten hebben geleerd over de marktleider van de cryptomarkt. Hier stopt het niet bij, aangezien ze grootste plannen hebben voor 2023.

Volgend jaar verwacht de organisatie zijn bereik met een 25 keer te vergroten. Dit betekent dat er in het komende jaar 250.000 studenten kennis zullen maken met de basisprincipes van Bitcoin.

El Salvador koopt elke dag

Het land heeft inmiddels al veel Bitcoins op de balans staan, maar leed tot nu toe erg veel verlies op de aankopen. In een poging om dit verlies weg te werken, heeft El Salvador besloten om nu elke dag één Bitcoin aan te kopen. Dit vertelde Nayib Bukele, de president van het land, in november.

Als je wil weten hoeveel het land nu in zijn portfolio heeft, kan je zien via de zogenaamde ‘Nayib Bukele’s portfolio tracker‘. Deze tracker is vernoemd naar de president, en hierdoor kan je zien wanneer El Salvador aankoopt, voor welke prijs dat is, en andere leuke statistieken.Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • onnozele strategie

    27 december 2022
  • ik denk dat we ons best NIET spiegelen aan die bananen republiek

    27 december 2022