Dit zijn de grootste crypto miljardairs

In een industrie van 2 biljoen dollar is veel geld te verdienen. Er zijn ondertussen al meerdere mensen stinkend rijk geworden van crypto, en Forbes vond dit een reden om de 19 rijkste crypto miljardairs op een rijtje te zeggen. Gewoon, omdat wij het verdienen om te weten.

De top drie van deze miljardairs bestaat uit bekenden uit de crypto-wereld. In dit artikel bespreken we deze top drie, hoeveel vermogen zij hebben en waar dit vandaan komt. Eén voorproefje: zij hebben gezamenlijk een vermogen van 95,6 miljard dollar. Dit staat gelijk aan ongeveer 87,6 miljard euro.

Nummer 3

Op nummer drie van het lijstje miljardairs staat de oprichter van Coinbase; Brian Armstrong. Deze Amerikaan geniet een netto waarde van maar liefst 6,6 miljard dollar. De CEO en oprichter bracht Coinbase, dat al sinds 2012 bestaat, in april vorig jaar naar de beurs. Het ging op de 14e van die maand live en kreeg een waardering van 100 miljard dollar (91,6 miljard euro).

Een leuk feitje over Armstrong, is dat hij voorheen ingenieur was voor Airbnb. Zoals te zien op zijn twitter heeft hij deze loopbaan nog steeds niet volledig achter zich gelaten.

Nummer 2

Sam Bankman-Fried is een gulle miljardair en een aanhanger van het effectief altruïsme. Wat dat betekent komen we zo op terug. De 30-jarige veganist heeft zijn vermogen te danken aan FTX, een Amerikaanse cryptobeurs. Volgens Forbes verhuisde hij in het einde van vorig jaar van Hongkong naar de Bahama’s, samen met zijn beurs FTX. De markt werd door investeerders gewaardeerd op 8 miljard dollar.

Even over de levensovertuiging van Bankman-Fried; altruïsme. Dit is een utilitaristisch geïnspireerd begrip om zo goed mogelijk te doen. De miljardair heeft gezworen om alle fondsen tijdens zijn leven weg te geven. Tijdens de inval van Rusland in Oekraïne kwam zijn gulheid ook naar boven. Hij doneerde 25 dollar aan elke Oekraïner die zich in had geschreven op FTX.

Nummer 1

Op nummer één staat Changpeng Zhao, de oprichter van Binance. De CEO, ook bekend als ‘CZ’, is naast de grootste crypto miljardair ook nog eens de 19e rijkste persoon ter wereld. De 44-jarige bezit ook bitcoin en een onbekend bedrag aan BNB, de token van het handelsplatform. Hij heeft een netto waarde van – schrik niet – 65 miljard dollar. Dit is meer dan Armstrong en Bankman-Fried bij elkaar.

CZ is geboren in China, maar is op jonge leeftijd met zijn ouders verhuisd naar Canada. Een leuk feitje is dat hij vroeger bij de McDonalds werkte om zijn familie te ondersteunen. Dat is nu natuurlijk niet meer nodig, en hij lijkt vooral veel op twitter te zitten. Hier post hij meerdere malen per dag tweets over hoe goed bitcoin, BNB en Binance zijn.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ja meneer CZ, Binance is zo goed dat ik na 5 jaar als trouwe trader, het mij na 3 maanden nog steeds niet lukt om de ( nu verplichte) verificatie procedure volledig afteronden.!!😱😭.
    En de helpdesk is dood of zit op een exoplaneet in het sterrenstelsel Alpha Centauri…

    6 april 2022