Do Kwon deelt LUNA burn-adres, maar waarschuwt ‘LUNAtics’ het niet te gebruiken

Op verzoek van de Terra-gemeenschap heeft Do Kwon, tegen zijn plannen in, publiekelijk een LUNA burn-adres gedeeld. Dit is een adres waar je LUNA tokens naartoe kunt sturen om ze voorgoed te vernietigen. “Om duidelijk te zijn, zoals ik al meerdere malen heb gezegd is het volgens mij geen goed idee om tokens naar dit burn-adres te sturen. Het doet niets, behalve dat jij jouw tokens verliest. Ik wil niet dat hier verwarring over is”, aldus Do Kwon, de oprichter van Terra.

Changpeng Zhao: “verminderen supply moet via burn”

Do Kwon kondigde eerder een zogenaamd herstelplan aan voor Terra. Het is zijn plan om met een hardfork nieuw leven te blazen in LUNA en het Terra-ecosysteem. Dat dan natuurlijk verdergaat zonder de UST-stablecoin, waar niemand zijn handen meer aan durft te branden. De gemeenschap ziet het verbranden of burnen van tokens echter als de beste manier om het project van nieuwe glans te voorzien.

Changpeng “CZ” Zhao is het ook niet eens met het plan van Do Kwon. Volgens de invloedrijke CZ is het niet eerlijk om iedereen die het project tijdens de val probeerde te redden in de steek te laten. Do Kwon wil voor de fork namelijk een snapshot maken van de tokenhouders die aanwezig waren voordat het project in de knoop kwam. “Het verlagen van de supply moet via een burn, niet via een hard fork op een bepaalde datum waarmee iedereen die het project tijdens de val steunde buiten de boot valt”, aldus Changpeng Zhao.

Volatiliteit LUNA is prooi voor handelaren

Er heerst momenteel enorme onzekerheid rondom LUNA en dat zorgt bij veel kleine beleggers voor verwarring. Die verwarring vertaalt zich in volatiliteit waar veel handelaren op dit moment van profiteren. Weinig mensen zullen de munt nu nog met enige hoop op het herstel van het project kopen. De LUNA token is vooral veranderd in een instrument voor speculatie dat op de één of andere manier nog steeds gekocht en verkocht wordt.

Do Kwon heeft in ieder geval bevestigd dat Terra niet langer nieuwe LUNA tokens in omloop brengt. Wat één van de redenen is dat investeerders schijnbaar geloven dat het burnen van tokens een goede zaak is voor de LUNA koers. Met iedere token die op de brandstapel gaat neemt de schaarste namelijk toe.

Veel projecten op zoek naar nieuwe blockchain

Als een direct gevolg van de ineenstorting van het Terra-ecosysteem moesten veel projecten ineens op zoek naar een nieuwe blockchain om te overleven. De Near Foundation heeft bijvoorbeeld Tracer aan boord genomen. Tracer is een Web3 fitness en lifestyle app. Nicky Chalabi van de Near Foundation is blij met de komst van Tracer. Volgens de leider van de Near Foundation is Tracer een project dat de gemeenschap hoog in het vaandel heeft.

Verder geeft hij in gesprek met Cointelegraph aan dat Terra-projecten alleen te migreren zijn nadat ze hun gebruikers en gemeenschap geraadpleegd hebben. “Projecten moeten de wensen van hun gemeenschap en gebruikers in de gaten houden, uiteindelijk vertegenwoordigt dat namelijk de meest waardevolle asset die je hebt”, aldus Nicky Chalabi tegenover Cointelegraph.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.