Categories: Overige Altcoins

Nieuwe documentaire op Netflix over altcoins, goed voor bitcoin?

Langzaam maar zeker komt bitcoin steeds meer in het mainstream nieuws. Elke mijlpaal van de bitcoin koers wordt over bericht. Maar de aandacht is nog niets, vergeleken met de aandacht die cryptocurrency kreeg eind 2017. Als het aan Netflix ligt, komt daar snel verandering in.

Geruchten bevestigd

Eerder dit jaar waren er al geruchten over een nieuwe Netflix documentaire over altcoins. Foto’s bevestigen dat dit meer is dan een maar een gerucht. De documentaire draagt de (voorlopige) titel: The geeks shall inherit the earth.

De geruchten begonnen nadat het officiële PACcoin Twitter-account deze foto deelde van een interview.

Invloedrijke figuren uit cryptowereld

De documentaire gaat echter niet alleen over PACcoin, maar ze hebben ook veel spraakmakende oprichters en bedenkers van verschillende cryptocurrency geïnterviewd. Op de website van de documentairemakers staan in ieder geval deze namen:

  • Vitalik Buterin (Ethereum)
  • Jihan Wu (Bitmain)
  • Justin Sun (Tron)
  • Yi He (Binance)
  • Charles Hoskinson (Cardano)
  • Sunny Lu (VeChain)
  • Jun Hasegawa (OmiseGo)
  • Da Hongfei (Neo)
  • Roger Ver (Bitcoin Cash)

Andere cryptoprojecten die worden genoemd zijn Grecone, Plasma, Decentraland, Ripio en Melonport.

Videopaper

De documentairemakers zijn Benedict en Ania, de één een ervaren programmer en de ander een ervaren video journaliste. Samen runnen zij mediabedrijf Decipher Media. Het doel is om een videopaper te maken, een visueel alternatief op whitepapers.

De afgelopen tien maanden hebben Benedict en Ania meer dan honderd uur aan materiaal geschoten. Ze omschrijven de documentaire als een kans om de mensen achter alle grote cryptoprojecten te leren kennen.

Wie wordt de nieuwe Mark Zuckerberg, Bill Gates of Larry Page? Hoe worden onze levens beïnvloedt door innovaties in cryptocurrency en kan de hele samenleving zich aanpassen?

Bekijk hier de onofficiële trailer:

Dit kan heel belangrijk worden voor cryptocurrency

De impact van Netflix moet niet onderschat worden. Door deze documentaire worden miljoenen mensen voor het eerst iets uitgelegd over de crypto markt. Dit zou er zo maar voor kunnen zorgen dat duizenden nieuwe particuliere beleggers de cryptomarkt betreden.

Je zou de documentaire zelfs kunnen zien als een grote advertentiecampagne voor cryptocurrency.

Ben je geïnteresseerd in altcoins? Dan is BLOX zeker iets voor jou. Handel in de populairste altcoins, en in bitcoin, met deze gratis app voor Android en iOS.

Download BLOX

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

De kracht van open netwerken zoals bitcoin

De kop van een krantenartikel genaamd "Chancellor on brink of second bailout for banks" is verwerkt in het allereerste blok…

13 uur ago

Geen bitcoin, maar wel stablecoins aldus Lagarde en Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank (ECB) wil zich meer en beter inspanningen op het gebied van digitale valuta. Ze zijn ambitieus…

13 uur ago

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

1 dag ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

1 dag ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

2 dagen ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

2 dagen ago