LocalBitcoins voegt Dogecoin, Cardano, Chainlink en Polkadot toe als betaalmethode

LocalBitcoins heeft vanwege de overweldigende vraag van klanten, nieuwe cryptocurrency’s toegevoegd aan hun platform. De nieuwe betaalmethodes zijn DOGE, ADA, DOT, LINK en andere crypto-activa.

Directe handel

LocalBitcoins is een van de grootste peer-to-peer cryptocurrency-marktplaatsen. Het platform is opgericht in 2012 en is gevestigd in Helsinki, Finland. Ze faciliteren over-the-counter handel van lokale fiatvaluta naar crypto’s zoals bitcoin en altcoins.

Het bedrijf kondigde de toevoeging van verschillende nieuwe cryptocurrency’s aan. Naast de eerder genoemde coins Polkadot (DOT), Cardano (ADA) Chainlink (LINK) en Dogecoin (DOGE), kan er ook gehandeld worden in Bitcoin Cash (BCH) en stablecoins Tether en USD Coin.

Daarnaast heeft LocalBitcoins nieuwe betaalmethodes voor fiatgeld toegevoegd. Het platform lijkt op een digitale marktplaats. Persoon A deelt een bericht dat hij één bitcoin voor 40.000 euro wil verkopen. Persoon B reageert en gaat akkoord, maakt geld over naar LocalBitcoins en persoon A is 40.000 euro rijker. Vrij simpel. Toch gaat het nog wel eens mis.

Vooral populair in ontwikkelingslanden

LocalBitcoins is vooral populair in landen waar het moeilijker is om op een simpele manier aan bitcoin te komen. In Nederland kan dat bijvoorbeeld via ons, BTC Direct of via de app BLOX. Daarnaast heeft Nederland ook een goed betaalnetwerk, iDEAL werkt over het algemeen goed.

Het is anders in landen met worstelende economieën, die vaak geen goede betaalmethodes hebben. Venezuela is hier een goed voorbeeld van, het handelsvolume in bitcoin op het platform is al jaren één van de hoogste.

Keerzijde van succes

De groeiende interesse en de manier waarop LocalBitcoins werkt trekken echter ook slechte actoren aan. Volgens een melding heeft het Venezolaanse Scientific, Criminal and Criminal Investigation Corps (CICPC) twee mannen gearresteerd die naar verluidt voor 100.000 euro aan crypto hebben gestolen via LocalBitcoins.

De CICPC zegt dat de daders het geld van 36 slachtoffers hebben gestolen. De twee mannen, Alan Renier Amora Blanco (30) en Guillermo Alberto Bello Mendoza (28), worden vastgehouden in de regio El Paso.

De autoriteiten lieten niet weten hoelang deze zwendel al gaande is. Directeur Douglas Rico, legde echter de aard van de zwendel uit, waarbij de daders een hoog rendement beloofden op een nieuw en populair digitaal activum dat de slachtoffers moesten kopen van hun juridische rekeningen. Na het uitvoeren van de betalingen verbrak de crimineel meteen alle communicatie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Douglas Rico (@douglasricovzla)

Dit is ook waar LocalBitcoins voor waarschuwt. Wanneer een transactie wordt gestart, wordt het aantal bitcoins voor de transactie automatisch gereserveerd in de LocalBitcoins-wallet van de verkoper. Stel dat de verkoper er dan met het geld vandoor gaat, dan kan LocalBitcoins de verschuldigde bitcoins alsnog naar de koper sturen.

Andersom wordt juist gewaarschuwd dat de verkoper de bitcoins pas vrijgeeft, op het moment dat het geld ontvangen is.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.