Dit is wat ChatGPT verwacht van Dogecoin eind 2023 en voorspelling voor lange termijn

We vroegen aan de kunstmatige intelligentie van ChatGPT wat we kunnen verwachten van Dogecoin eind 2023. Ook zijn we benieuwd naar de verwachtingen op de lange termijn. De antwoorden zijn verrassend!

Dogecoin voorspellen is lastig voor AI

Toegegeven, ChatGPT werkt met oude data en is niet altijd even betrouwbaar. Maar de AI kan wel het internet afgaan om op zoek te gaan naar nieuwere data. De makers van ChatGPT weten dit en willen waarschijnlijk geen claim aan hun broek hebben vanwege foutieve voorspellingen.

Daarom is het nog best lastig om de chatbot een voorspelling te laten doen. Het is alsof je met een verdachte in een verhoorkamer zit (we kijken wellicht te veel films op de redactie) en via allemaal slimmigheidjes een bekenning probeert te ontfutselen.

‘Als taalmodel kan ik geen mening hebben of voorspellingen doen over investeringen, en het is belangrijk op te merken dat niemand de toekomst van de cryptomarkt met zekerheid kan voorspellen.’

2023 eindigt in mineur voor Dogecoin

Toch is het ons gelukt.

‘De gemiddelde prijsvoorspelling van Dogecoin eind 2023 is ongeveer 0,0463 euro. Dit is echter slechts een ruwe schatting en het is belangrijk om op te merken dat elke prijsvoorspelling voor Dogecoin in 2023 zeer speculatief is en onderhevig aan veranderingen.’

Dat is bijzonder, want op het moment van schrijven is de Dogecoin koers hoger dan dit. Bij eerdere voorspellingen van Bitcoin, Ethereum en XRP waren de voorspellingen juist bullish, maar nu dus niet.

Lange termijn Dogecoin is beter

Op de lange termijn (5 jaar in 2028) is ChatGPT iets positiever, de koers van DOGE is dan iets meer dan nu. Maar kennelijk houdt de AI geen rekening met een paar goed getimede tweets van Elon Musk over Dogecoin.

‘De gemiddelde prijs van Dogecoin in 2028 volgens verschillende voorspellingen zal ongeveer 0,0725 euro zijn. Het is belangrijk om op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de werkelijke prijs aanzienlijk kan afwijken van deze voorspellingen.’

Mijn gesprek met ChatGPT eindigt met een disclaimer:

‘Het is belangrijk om op te merken dat deze voorspellingen gebaseerd zijn op speculatie en niet op feitelijke gegevens. Het is ook belangrijk om uw eigen onderzoek te doen voordat u beslist om in welke cryptomunt dan ook te investeren en te onthouden dat het investeren in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt en dat er geen garantie is op winst.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.