Na GameStop, is Dogecoin aan de beurt. Stijging van 85 procent in paar uur

De ‘voorzitter’ van de Wall Street Bets-groep vroeg op Twitter naar Dogecoin. Na deze tweet steeg de prijs van DOGE onmiddellijk met 85 procent.

Doge is 1 cent waard

Een paar uur geleden vroeg de ‘voorzitter’ van de populaire Wall Street Bets-groep of DOGE ooit 1 dollar is geweest. Nadat de parodie tweet live ging, ging de koers van DOGE richting de hondenhemel.

Vervolgens begonnen de hashtags #dogecoin en #dogecoininto1dollar populair te worden onder Amerikaanse twitteraars, verwijzend naar een lang gekoesterde droom onder de investeerders van de altcoin.

De cryptocurrency steeg binnen enkele uren met ongeveer 85% en bereikte een intraday-hoogtepunt van ongeveer 0,011268 euro, ofwel, meer dan een cent waard. De prijs is sindsdien gecorrigeerd, maar het lijkt erop dat er nog steeds momentum in de markt zit.

Leren van GameStop

De reden voor deze opwinding is wat er onlangs is gebeurd met de aandelenkoers van GameStop. De Wall Street Bets-groep op Reddit zag dat meer dan 2 miljoen mensen zich bij het bedrijf voegden met als gemeenschappelijk doel GME-aandelen te kopen om te zieken met hedgefondsen op Wall Street. Deze fondsen hadden namelijk allemaal een short geopend tegen het aandeel van GameStop.

Chaos op Wall Street

Niet lang daarna steeg de prijs met 600%, wat chaos veroorzaakte op Wall Street en zelfs een groot hedgefonds uit zijn positie kreeg voor wat als een enorm verlies werd gerapporteerd. De hele gebeurtenis dwong zelfde CEO van de NASDAQ tot actie. Hij vond het realistisch (en eerlijk, huh) om de handel te stoppen in geval van toegenomen buzz op social media.

‘Wanneer we evalueren hoe we het zouden redden in een situatie waarin je een aanzienlijke aanloop ziet met een aandeel dat niet is gebaseerd op nieuws of fundamentele zaken, hebben we technologie die sociale media-chatter evalueert. Als we een aanzienlijke stijging van het geklets zien op sociale mediakanalen en we matchen dat ook met ongebruikelijke handelsactiviteiten, dan zullen we de handel in dat aandeel mogelijk stoppen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Koers manipulatie is aan de orde van de dag. Nu valt het een keer op en is het wereldnieuws. Omdat er (eindelijk) eens particuliere kleine beleggers iets kunnen verdienen.

    28 januari 2021