Doge stijging verdacht: hadden medewerkers Twitter voorkennis?

Dogecoin (DOGE) was dit weekend de enige grote munt die een stijging van meer dan 10 procent wist te realiseren. Op zich is dat een goede prestatie, ware het niet dat Elon Musk gisteren besloot om het logo van Twitter in dat van Dogecoin te veranderen. Het heeft een hoog conspiracy-gehalte, maar zou het kunnen dat hier sprake is van handel met voorkennis door de medewerkers van Twitter?

Dogecoin in het weekend

Meestal zien we dat de koersen van de grotere cryptocurrency’s redelijk synchroon met elkaar bewegen. Als een munt erin slaagt om zich te onderscheiden van de rest, dan ligt daar meestal een belangrijke gebeurtenis aan ten grondslag of kunnen we dat terugvinden in de technische analyse. De onderstaande grafiek toont de koersprestaties van Dogecoin van het afgelopen weekend.

Bron: Tradingview

Vooral op zaterdag explodeerde de koers van de memecoin en het is lastig om daar een goede reden voor aan te wijzen. Zeker weten zullen we het nooit, maar het zou zomaar kunnen dat de medewerkers van Twitter van tevoren op de hoogte waren van het bijzondere besluit van Elon Musk om het logo van de website in dat van Dogecoin te veranderen.

Het enige ‘positieve’ nieuws wat we over Dogecoin kunnen vinden is van zondag 2 april. Op die datum schreef DailyHodl dat het aantal lange termijn DOGE-holders een all-time high van 3,8 miljoen bereikte. Dat wijst erop dat de groep mensen die Dogecoin voor de lange termijn aanhoudt groeit, maar een echte sterke verklaring voor de stijging is het niet.

Koersexplosie van de memecoin

Als gevolg van de beslissing van Twitter om het logo op de website te vervangen door dat van Dogecoin schoot de koers tot nu toe met een bizarre 35 procent omhoog. De stijging lijkt ook nog niet voorbij, want op het moment van schrijven steeg Dogecoin in het afgelopen uur ook nog met 1,90 procent.

Bron: Tradingview

Voor nu is het afwachten of de favoriete memecoin van Elon Musk het in zich heeft om een tweede run te starten. Op een paar grappen na is er nog geen officiële reactie van Twitter of Musk gekomen op de beslissing om het logo in dat van Dogecoin te veranderen.

De tijdlijn van Musk staat op dit moment vol met memes waarin hij grappen maakt over Dogecoin. Wat dat betreft lijkt de kans klein dat Twitter serieus werk maakt van de integratie van de memecoin. Elon Musk zorgt er op deze manier in ieder geval voor dat er weer genoeg is om over de praten in de crypto-industrie.

De grote vraag blijft of er medewerkers van Twitter waren die voor deze beslissing al op de hoogte waren van de verandering. Het blijft vreemd dat Dogecoin dit weekend praktisch als enige grote munt een stijging van meer dan 10 procent wist neer te zetten.

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.