Dogecoin zal zeker 1 dollar waard worden, aldus miljardair

Miljardair Mark Cuban maakte zaterdag bekend dat de Dallas Mavericks meer dan 20.000 transacties in Dogecoin hebben voltooid, waardoor zijn NBA-team de grootste handelaar van de op meme gebaseerde cryptocurrency is.

Doge naar 1 dollar

Cuban is dus eigenaar van de Mavericks (en dus miljardair), maar presenteert ook het programma Shark Tank. Nu heeft hij met Dogecoin een volgende leuke bezigheid gevonden. Hij zegt dat als zijn team ter waarde van 6,5 miljard Doge merchandise verkoopt, de Doge koers kan stijgen naar 1 dollar.

Cubaan tweette: “De @dallasmavs hebben meer dan 20.000 #Dogecoin aan transacties gedaan, waardoor we de GROOTSTE #DOGECOIN-HANDELAAR IN DE WERELD zijn! We bedanken jullie allemaal en kunnen alleen zeggen dat als we nog eens 6.556.000.000 #DOGECOIN aan Mavs-merchandise verkopen, #dogecoin zal ZEKER $ 1 raken !!! ”

Dogecoin is leuk en leerzaam

Twee dagen voor deze tweet, besprak hij met DealBook dat zijn basketbalteam Dogecoin zouden gaan accepteren als betaling voor tickets en merchandise. ‘Soms moet je in het bedrijfsleven dingen doen die leuk zijn,’ zei hij, terwijl hij de beslissing van het team toelichtte.

Nog maar een maand geleden zei Cuban dat Dogecoin geen intrinsieke waarde heeft, maar hij kocht er toch wat voor zijn zoon om educatieve redenen. ‘Het geeft je een grotere kans om te winnen dan een loterijticket, terwijl je tegelijkertijd de economie van vraag en aanbod leert en mensen kennis laat maken met crypto-activa.’

De Mavericks zijn een van de eerste NBA-teams die crypto accepteren voor tickets en merchandise, en begonnen twee jaar geleden met Bitcoin via BitPay. Mavericks-fans kunnen ook betalen met Bitcoin Cash en een vrij brede selectie aan stablecoins.

Er zijn meer bekende Amerikanen die helemaal wild zijn van Dogecoin: miljardair Elon Musk, rockster Gene Simmons en raplegende Snoop Dogg. Musk tweette dit weekend nog dat ‘Doge achterstevoren Egod is.’

McAfee’s is terug.. of toch niet?

Vorige week werden nieuwe crypto-gerelateerde aanklachten van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen John McAfee gedeeld. Hij wordt nu vastgehouden in een Spaanse gevangenis op grond van aanklachten ingediend door de Amerikaanse belastingdienst. McAfee zou de prijzen van verschillende cryptocurrency hebben opgedreven door handig gebruik te maken van zijn grote schare volgers op Twitter. Volgens de aanklacht verdiende hij zo meer dan dertien miljoen dollar.

McAfee zei dit weekend op Twitter dat veel van de nieuwe aantijgingen van de FBI betrekking hebben op de munten van de dag die hij in 2017 onder de aandacht bracht bij zijn volgers., waaronder Doge. Hij schreef:

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.