Dogecoin stijging van 40% na acceptatie Coinbase Commerce, volgt hiermee bitcoin en ethereum

Wie had dat verwacht, Coinbase Commerce zorgt voor verdere adoptie van Dogecoin. Naast de handel en bijbehorende speculatie op de munt, is het nu ook mogelijk om commerciële betalingen doen op het platform met behulp van de alom populaire Dogecoin.

Wat een verschil een week kan maken

Met Coinbase Commerce kunnen verkopers overal cryptocurrency’s als betaling accepteren. En dat gebeurt volledig decentraal. Het nieuws is al een weekje oud, maar viel ons nu pas op. Toevallig of niet, de koers is sindsdien ontzettend hard gestegen!

Vlak nadat Dogecoin zijn all time high behaalde, kondigde de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase in juni aan dat ze Dogecoin zouden aanbieden. Dit was puur voor de handel. Tegelijkertijd werd ook concurrent Shiba Inu toegevoegd aan de orderboeken van de beurs. Gebruikers die in de tussentijd Dogecoin hebben verworven door te handelen, kunnen deze nu ook uitgeven.

Coinbase commerce kun je het beste vergelijken met een oplossing om cryptocurrency’s te accepteren op bijvoorbeeld je website. Gebruikers van de beurs hoeven zo de app niet te verlaten als ze een online betaling doen, en kunnen vanuit hun Coinbase wallet betalen met cryptocurrency’s. Achter de schermen worden de crypto’s geconverteerd naar fiatgeld zoals de dollar of euro. Op dit moment worden Bitcoin, Ethereum, DAI, Litecoin, Dogecoin, Bitcoin Cash, en USD Coin ondersteund.

Dogecoin koers beweegt constant

Dogecoin begon de week op iets minder dan 0,14 euro en behaalde gisteren het wekelijkse hoogtepunt van iets boven 0,19 euro. Dat betekent dat de koers van Dogecoin in die tijd met 39,7% is gestegen! Weer een ongehoord goede run voor de meme-coin. Sinds het hoogtepunt is de munt gedaald tot 0,17 euro.

Overigens zie je een enorme piek op 21 juli, dat lijkt samen te vallen met het nieuws van Coinbase Commerce. De stijging van gisteren lijkt samen te vallen met de algehele stijging op de cryptomarkt.

Van alle meme-coins blijft Dogecoin veruit de allergrootste. De totale marktkapitalisatie (alle coins in omloop vermenigvuldigd met de koers) ligt boven de 22 miljard euro. Concurrent Shiba Inu moet het doen met ‘maar’ 2 miljard euro. Dit betekent overigens niet per se dat investeerders gezamenlijk 22 miljard of 2 miljard euro in die coins hebben gepompt, maar is simpelweg een berekening van het aantal coins in omloop maal de laatst betaalde prijs.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dat is wel heel erg ruim gemeten en gerekent. Het staat gewoon stil en het gaat van 14 tot 19 cent. Wat een gehype en de cijfers zo draaien dat er 40% vehoging is.
  Er is niet zoveel aan de hand. Fluctuatie zien we altijd.

  27 juli 2021
 • Dogecoin stijgt helemaal geen 40%… Wat een koptekst! Dit is verlokkend! Kom eens met eerlijk nieuws!

  27 juli 2021
 • Zeker komkomertijd wat een klets allemaal

  28 juli 2021
 • Ben het eens met alle reacties hier

  29 juli 2021