Vandaag is het Dogeday 420, Snickers en Milky Way vieren mee met Dogecoin

Waar alle coins vandaag rood kleuren, houdt Dogecoin zich goed staande. De munt kan zich opmaken voor een bijzondere dag vandaag. Het is 420, ofwel 20 april.

Over 9000

Dogecoin bestaat sinds 6 december 2013, maker Jackson Palmer had destijds nooit kunnen bevatten dat Dogecoin zo veel hype zou krijgen als dit jaar. Sinds begin 2021 is de meme-coin met 9130% gestegen (geen typfout) en wordt de munt de hemel ingeprezen door verschillende celebrity’s. En nu zien ook bedrijven de commerciële kracht van Dogecoin.

Milky Way en Snickers, van de chocoladerepen, vallen onder de paraplu van Mars. Zij delen toffe Dogecoin memes op internet en liften mee op de hype.

Terwijl Snickers een coole gif van Doge deelde, feliciteert Milky Way  het leger aan Dogecoiners.

Op dit moment is #DogeDay trending op Twitter, en velen hopen dat de munt vandaag zal stijgen naar 1 dollar. Volgens Google-trends is het zoekvolume naar “Dogeday” in de loop van de nacht toegenomen. Het lijkt wachten op een tweet van Elon Musk om de 4/20 echt te starten.

Wat is 420?

Dogecoin is een meme, en 20 april (4/20) is de memedag. Toevallig is dit getal ook code voor het consumeren van cannabis. Het idee is dat op 20 april, om 16:20 (4:20 p.m.) gezamenlijk geblowd wordt. Er wordt veel verwacht van Elon Musk, want hij staat er ook bekend om dat hij af en toe een jointje rookt, zoals toen hij te gast was bij de podcast  van Joe Rogan.

Dogecoin koers

Wat DOGE onderscheidt van andere alts, is dat 61% van de DOGE HODLers de munt al meer dan een jaar in bezit heeft. Dit is duidelijk niet het geval bij de meeste andere top-altcoins die winsten met dubbele en driedubbele cijfers bieden. In tegenstelling tot veel andere coins, lijkt Dogecoin niet gecorreleerd te zijn met de koersbewegingen van bitcoin. Althans, als het gaat om de heftige bewegingen. Hieronder de correlatie tussen de bitcoin- en dogecoin koers. Hoe dichter bij de 1, hoe hoger de correlatie.

Vooral de dip eind februari is interessant. Toen schoot Dogecoin omhoog, en daalde bitcoin. Vandaag is bitcoin ook gedaald, maar stijgt Dogecoin met 15%. Als het correlatie coëfficiënt verder daalt (wellicht richting -0,5) dan kan je nog veel vuurwerk verwachten vandaag.

Bron: Tradingview

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.