Dogecoin stijgt 80 procent, wat is er aan de hand?

Who let the Doge out? Voor iedereen die koersnotificaties op zijn mobiel heeft aanstaan, zijn het slapeloze nachten. De hele nacht door trilt en piept de telefoon door nieuwe hoogtepunten van Dogecoin. Inmiddels is Dogecoin met meer dan 80 procent gestegen de afgelopen 24 uur en wordt de munt verhandeld voor 0,10 euro.

Dit keer is er niet eens een tweet van Elon Musk aan vooraf gegaan. Maar verschillende andere celebrity’s laten weer van zich horen. We beginnen met Mark Cuban, miljardair en eigenaar van basketbalteam Dallas Mavericks.

Mark Cuban verkoopt geen Doge

Op 4 maart kondigde crypto-betalingsverwerker BitPay aan dat het handelaren toelaat om Dogecoin te accepteren voor betalingen, en dat de Dallas Mavericks de eersten zouden zijn die Dogecoin zouden accepteren. Twee dagen later liet Cuban weten dat zijn NBA-team meer dan 20.000 bestellingen had betaald met Dogecoin en dat als ze erin slaagden nog eens 6,55 miljard DOGE aan merchandise te verkopen, de Doge koers kan stijgen naar 1 dollar.

Hij heeft een update gedeeld, in de afgelopen maand zijn de sales in Dogecoin met 550% gestegen, ze hebben 122 duizend Doge ontvangen en hiervan nog geen enkele verkocht voor dollars.

Naar de maan

Nog een ‘celebrity’ (deze tussen haakjes want de redactie heeft geen idee wie dit is) genaamd Guy Fieri liet weten achter Doge te staan. Hij poste een foto van zichzelf in een Doge-ruimtepak. Volgens Wikipedia heeft de beste man een reeks restaurants in de Verenigde Staten en heeft hij verschillende programma’s gepresenteerd op Food Network.

Het dagelijkse handelsvolume is gestegen naar 3,78 miljard euro. Hoe kom je aan Dogecoin in Nederland? Met BLOX natuurlijk.


Dogecoin met BLOX

Download BLOX


Andere bekende personen die hun voorliefde voor Dogecoin delen, zijn Mia Khalifa en Snoop Dogg. Sinds het begin van dit jaar is de koers van Dogecoin met 2850 procent gestegen. Je kan wel stellen dat altseason volop in gang is.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoe ken je Guy Fieri niet. Duidelijk nooit naar Flavortown geweest jullie..

    14 april 2021