Dogecoin weer nieuwe all time high, bijna 50 dollarcent

Twitter heeft Dogecoin beroemd gemaakt en geheel in stijl, is Dogecoin nu meer waard dan de marktkapitalisatie van het social media platform.

Dogecoin overtreft Twitter

Op dit moment is de marktkapitalisatie van Dogecoin meer dan 62 miljard dollar, in onze fiatvaluta is dat 52 miljard euro. Ondertussen is Twitter iets meer waard dan 44 miljard dollar, dat komt doordat de aandelenkoers sinds het weekend met 21% is gedaald. Als je cryptocurrency gewend bent, dan haal je je schouders op voor een daling (of stijging) van 21%, maar op de aandelenmarkt is dat een gigantische stap.

Maar je komt hier niet om te lezen over Twitter, maar over Dogecoin. Ons aller favoriete meme-coin is op het moment van schrijven bijna 0,50 dollar waard. Dogecoin blijft ook nieuwe all-time highs boeken tegen Bitcoin en bereikte eerder vandaag nog een piek van 793 satoshis.

Hieronder het verloop van de Dogecoin koers in dollars van de afgelopen maand. Wat een rit.

Bron: BTC Direct

De fenomenale stijging van de cryptocurrency wordt grotendeels gedreven door het Twitter account van Elon Musk. De frivole memes van de CEO van Tesla worden zeer serieus genomen door de markt. Daarnaast wordt verwacht dat hij komende zaterdag op de Amerikaanse televisie een grap over Dogecoin gaat maken. Twitter is niet het enige sociale mediaplatform waar Dogecoin bloeit. De Reddit-community heeft maar liefst 1,6 miljoen volgers aangetrokke. Op TikTok is #dogecoin meer dan een half miljard keer opgezocht.

Tickets voor Dogecoin

Een professioneel honkbalteam uit de VS accepteert Dogecoin om tickets mee te kopen. Het team, ook wel bekend als de Oakland A’s, biedt van 3 mei tot 6 mei plaza infield-kaartjes aan voor 100 DOGE. Deze tickets zijn normaal 80 dollar, dus tegen een Doge koers van 0,50 USD wordt dus flinke korting uitgedeeld. Het team accepteert betaling via Bitpay en zal de tickets digitaal uitgeven via de MLB Ballpark-app.

The Oakland Athletics, bekend van de film Moneyball, verkoopt sinds maart ook suits voor zes personen voor 1 bitcoin per stuk.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.