Dogecoin stijgt na aankondiging van listing op Coinbase

De hele cryptomarkt staat vandaag in het rood, maar één cryptomunt biedt dapper weerstand. En dat is (misschien ook wel geen verrassing): Dogecoin. DOGE stijgt met maar liefst 24%, daarmee is een coin nu 0,44 euro waard.

De reden? Dogecon wordt binnenkort toegevoegd aan het assortiment van Coinbase. Dat vertelde CEO Brian Armstrong tijdens de presentatie van de afgelopen kwartaalcijfers.

Coinbase is een grote speler

Waarom reageert de Dogecoin koers hierop? Coinbase is één van de grootste cryptobeurzen ter wereld, en wanneer deze beurs een nieuwe listing aankondigt heeft dat vaak een positief effect op de koers van een munt. Sinds woensdag 14 april zijn de aandelen van Coinbase verhandelbaar op de NASDAQ, wat de cryptobeurs nog invloedrijker maakt.

Dogecoin begon in 2013 als een meme-token, als eerbetoon aan de Shiba Inu als “Doge”-hond. Jarenlang was de coin minder dan een cent waard, maar toch lukte het DOGE om in de top 100 grootste cryptomunten te verschijnen.

Mede door de kracht van sociale media is Dogecoin uitgegroeid tot een cryptomunt van formaat. Op het moment van schrijven heeft DOGE een marktwaarde van ruim 56 miljard dollar. Alleen Binance Coin, Ethereum en Bitcoin zijn groter.

Enorm beweeglijk, enorm risico

In 2021 kende Dogecoin een indrukwekkende opmars. In januari kostte één DOGE je nog slechts 0,003 euro, inmiddels is de prijs meer dan verhonderdvoudigd.

Investeren in Dogecoin lijkt daarom aantrekkelijk, maar kent een enorm risico. Alleen al dit jaar is de koers op vier momenten meer dan gehalveerd. Het is ontzettend moeilijk om de markt te timen, aangezien koersstijgingen vaak het gevolg zijn van aankondigingen en tweets. Ben je te laat met instappen, dan kan de prijs daarna zomaar halveren.

Dogecoin veert op

De Dogecoin koers bereikte op de ochtend voor de uitzending van Saturday Night Live nog een piek van bijna 0,60 euro. Daarna maakte de Shiba Inu een duikvlucht: het dieptepunt van 0,32 euro werd op 13 mei bereikt. Inmiddels veert de prijs weer sterk op, na de aankondiging van Coinbase hebben crypto-investeerders blijkbaar weer meer vertrouwen in Dogecoin gekregen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.