Dogecoin duikt omlaag na Twitterpoll die negatief uitpakt voor Elon Musk
De Dogecoin koers is de afgelopen week met ruim 17 procent gedaald. Die daling lijkt alles te maken te hebben met een poll op Twitter. In die poll vraag Elon Musk aan zijn volgers of hij de rol als hoofd van Twitter naast zich neer moet leggen.
Elon moet opstappen
De meerderheid van de ruim 17 miljoen stemmers geeft aan dat het een goede zaak zou zijn als Elon Musk opstapt als CEO van Twitter. Meer dan 57 procent van de stemmers klikte op “ja” en zou het goed vinden als Musk naar de achtergrond verdwijnt.
In eerste instantie ging Dogecoin als een raket nadat Musk in oktober het roer overnam bij Twitter. Destijds handelde de Dogecoin koers op 0,07 dollar. In de periode van 27 oktober, de dag van de overname, tot 1 november handelde Dogecoin plotseling omhoog naar 0,14 dollar.
Sindsdien heeft de munt het moeilijk en is het weer langzaamaan terug aan het vallen. Ook de uitslag van de Twitterpoll lijkt het project weinig goed te doen.
Alles zit in de problemen
Overigens is Dogecoin niet het enige project dat momenteel in de problemen zit. Vrijwel alle financiële assets gaan op dit moment door een moeilijk periode. Het jaar 2022 is een jaar geworden waarin de inflatie en renteverhogingen van centrale banken de dans bepalen. Dat heeft er vooral toe geleid dat de koersen van risico-assets hard onderuitgegaan zijn.
Wat dat betreft is het te hopen dat 2023 een beter jaar wordt voor investeerders. Vooralsnog verwachten de meeste economen echter een recessie en dat belooft weinig goed. In een recessie moeten veel mensen en bedrijven immers assets verkopen om de boel draaiende te houden.
De winsten zakken in en vaak zien we dat goud het op dat soort momenten juist goed doet. Ergens wordt dat ook heel interessant, omdat veel mensen Bitcoin bestempelen als het digitale goud. Wat dat betreft wordt 2023 een heel interessant jaar voor de crypto-industrie.
Bitcoin versus goud
Het jaar 2023 kan weleens het jaar worden waarin Bitcoin zichzelf moet bewijzen als veilige haven in tijden van economische rampspoed. Als er daadwerkelijk een recessie uitbreekt, dan is de kans aanwezig dat investeerders vooral naar goud vluchten. Dat was in het verleden in ieder altijd het geval.
Nu is daar ook Bitcoin en is er een digitaal alternatief. Het is echter de vraag of investeerders Bitcoin daadwerkelijk als een potentiële vervanger voor goud zien. Dat is lange tijd het narratief geweest, maar Bitcoin gaat nu pas voor het eerst een mogelijke recessie tegemoet.
Mocht er inderdaad een vlucht naar de absolute schaarste van Bitcoin ontstaan, dan wordt het ook interessant om te zien hoe de rest van de industrie zal reageren. Meestal leeft de rest op als Bitcoin ook een goede periode heeft.
De grote vraag is natuurlijk of dat tijdens een recessie ook het geval zal zijn. Er bestaat een mogelijkheid dat investeerders dan vooral op Bitcoin springen en de rest even naast zich neerleggen. Wat dat betreft komen er een paar zeer interessante maanden aan voor de industrie.