Elon Musk waarschuwt: investeer voorzichtig in cryptocurrency en Dogecoin

Elon Musk noemt cryptocurrency veelbelovend, maar dringt aan op voorzichtigheid.

Veelbelovend, maar wees voorzichtig

Op ieders favoriete uitlaatklep Twitter, heeft Elon Musk zojuist een video van TMZ en hemzelf gedeeld. Hierin zegt hij dat Dogecoin de toekomst van valuta zou kunnen worden.

De miljardair schrijft dat cryptocurrency ‘veelbelovend’ is, maar dringt er bij zijn volgers op aan ‘voorzichtig te investeren’. Hij verwijst hierbij niet alleen naar Dogecoin, maar naar alle crypto’s op de markt.

Hoogtepunt van 0,69 dollar

Dogecoin, de mememunt die overmatig veel aandacht van Musk geniet, schoot eerder deze week omhoog naar een nieuw record van 0,69 dollar (0,57 euro). Vele TikTokkers en jonge investeerders veranderden hierdoor letterlijk in miljonairs. De meme-cryptocurrency wordt momenteel verhandeld tegen een waarde van 0,58 dollar (0,49 euro) na een bescheiden correctie.

Gastheer op televisie

Van Musk, de zelfbenoemde ‘Dogefather,’ wordt verwacht dat hij de koers van Dogecoin nog een boost zal geven dit weekend. Hij is dan gastheer bij het Amerikaanse programma Saturday Night Live.

Overigens is het niet 100% zeker of Musk ook maar iets zegt over Dogecoin. En al doet hij dat wel, er is een wijsheid in beleggen en die gaat zo: Buy the rumour, sell the news. Ofwel, investeer in aanloop naar het evenement en als het werkelijk gebeurt, verkoop de boel dan. Dit heeft natuurlijk invloed op de koers. Dit is uiteraard geen advies, maar wel één van de vele mogelijke scenario’s.

Musk heeft bitcoin

Hoewel het niet duidelijk is of hij ook zelf Dogecoin heeft, heeft hij wel laten weten bitcoin te hebben. Een paar weken geleden werd bekend dat Tesla 10% van hun bitcoin verkocht, Musk liet toen tussen neus en lippen door weten dat dit om zakelijke coins ging, en niet om zijn persoonlijke verzameling. Hiermee impliceert hij dus bitcoin te hebben.

Zijn bedrijf Tesla kocht in februari voor een astronomisch bedrag bitcoin, ruim 1,5 miljard dollar werd gereserveerd om de digitale munt te kopen. Vorige maand werd hiervan dus 10% verkocht, maar dat was volgens Musk om de liquiditeit van het activum te testen.

Een van de voordelen van bitcoin, is dat het snel gekocht en verkocht kan worden, zelf in groten getale. Dat is met goud, aandelen, obligaties en vastgoed absoluut niet mogelijk.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Elon Musk is ook advocaat geworden? voorzichtigheid is geboden met aanprijzen crypto! zie bovenstaand youtube filmpje!!!!?????

    7 mei 2021