Elon Musk gebruikt Harry Potter voor diepste verlangens Dogecoin houders

Daar is hij weer. Elon Musk heeft een tweet geplaatst van een Harry Potter-meme als grap voor zijn Dogecoin volgers.

Wanhoop nabij

Het is niet duidelijk of de meme van zijn hand komt, maar stel dat het zo is, dan heeft Musk een reeks enorme groene kaarsen op de Mirror of Erised gephotoshopt. In het boek en de films laat de spiegel iemands ‘diepste, meest wanhopige verlangens’ zien. Althans, als we ene Perkamentus moeten geloven, hij legt dit uit in ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’, de eerste roman in J.K. Rowlings populaire boekenreeks.

Wat zie jij in de spiegel?

Hoofdrolspeler Harry Potter zag zijn beide ouders, terwijl zijn beste vriend Ron Wemel (Weasly voor de puristen) in de spiegel zag dat hij de Zwerkbalbeker vasthield. Erised is overigens Desire, maar dan andersom. Toen professor Perkamentus in de spiegel keek zag hij zijn oude vriend Gellert Grindelwald.

Velen zullen waarschijnlijk het einde van corona zien, of een langvervlogen geliefde, maar het is met 100% zekerheid te zeggen (niet wetenschappelijk onderbouwd) dat wij crypto-investeerders waarschijnlijk alleen maar groene kaarsen zien.

Het effect van Musk

Bron: BTC Direct

Zijn tweet hielp een klein beetje, aldus bovenstaande grafiek. Hij tweette namelijk precies op het rode puntje en sindsdien is de Dogecoin koers toegenomen. Tot een paar maanden geleden was dat wel anders, toen kon Musk hemel en aarde bewegen met zijn online berichten. Dogecoin had een paar mooie dagen van meer dan 50% groei. Toch lijkt het Musk-effect af te nemen. Zijn laatste tweets brachten namelijk vrij weinig teweeg op de markt.

Dogecoin is veranderd

Op dit moment krijgen veel investeerders een nare smaak in de mond van Dogecoin. De munt begon als een grap en los van de hele hype van 2021, de tiktokkers en Elon Musk, is er weinig mis met Dogecoin. Het startte als een grap en vroeger was het leuk om tegen random internetbuddy’s te kunnen zeggen dat je miljonair was en wildvreemden wel even honderdduizend Doge zou sturen. Er werden memes gemaakt, T-shirts bedrukt en grappige dansjes en liedjes verzonnen. Nu Doge wordt gezien als investering, is de lol er wel een beetje van af.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.