Dogecoin kan verwachting niet waarmaken en zakt 20%

Het internet had hoge verwachtingen van 20 april, ofwel Doge Day. De munt zou stijgen naar een waarde van 1 dollar, maar in plaats daarvan is de koers met 20% afgenomen. Zoals vaker in cryptocurrency geldt ook hierbij: buy the rumour, sell the news.

Verkoop het nieuws

Dat wordt beter zichtbaar als je de koersgrafiek erbij pakt. In aanloop naar het evenement stijgt de Dogecoin koers, maar op het moment supreme klapt die juist in elkaar.

Bron: BTC Direct

Op het laagste punt was Dogecoin gisteren 0,24 euro waard. Aan het begin van de dag werd de munt voor 0,35 euro verhandeld. Ofwel, sell the news.

Prijsstijging nar 1 dollar verwacht

Doge Day, zoals alle culturele verschijnselen tegenwoordig, kwam ongeveer een week geleden op het internet tot leven. Hordes Dogecoin-liefhebbende Redditors en Twitteraars plaatsten memes en moedigden anderen aan om de prijs van de munt op 20 april te laten stijgen. De marketingjongens van verschillende merken sprongen in op deze zelfverzonnen feestdag, waaronder Snickers en Axe Body Spray.

Waar is Elon Musk gebleven?

De hele Dogecoin community was ook aan het wachten op de Technoking van Tesla, maar Elon Musk hield zich opvallend stil. Musk tweette in het verleden best vaak over Dogecoin. Vorige week nog, toen hij de valuta onder de aandacht bracht bij zijn 50 miljoen volgers terwijl deze in slechts enkele dagen van een dubbeltje naar meer dan 0,30 euro steeg. Tijdens een sessie op Clubhouse in februari, zei Musk dat zijn tweets over Dogecoin bedoeld zijn als een grap.

Ook al is het als grap bedoeld, vaak hebben zijn tweets direct effect op de koers van Dogecoin. Wellicht is dat juist de reden waarom hij zich aan de zijlijn bevindt.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.