Dogecoin VS Shiba Inu, wat is de beste investering op korte termijn en waarom

Dogecoin of Siba Inu, welke is de beste investering? Vorige week keken we naar Ripple vs Cardano, deze week is het de beurt aan de hondencrypto’s. We leggen je uit wat deze crypto’s zijn en doen, en wat de verschillen zijn. Daarna kijken we naar wat er nu speelt om te bepalen of DOGE of SHIB op de korte termijn de beste investering is.

Wat is het verschil tussen Dogecoin en Shiba Inu?

Dogecoin is een open-source peer-to-peer cryptocurrency. Het is genoemd naar een populaire internetmeme met een Shiba Inu-hond. Dogecoin werd gelanceerd op 6 december 2013 door Billy Markus, een software-ingenieur uit IBM, en Jackson Palmer, een manager bij Adobe.

Dogecoin is ontworpen als een lichtgewicht alternatief voor Bitcoin, met de nadruk op snelheid en lage transactiekosten. Maar vooral om de draak te steken met crypto en omdat grappig is. Het aanbod is vele malen hoger dan Bitcoin, en vroeger kon je iemand voor een paar euro Dogecoin-miljonair maken.

Inmiddels is Dogecoin serious business. Zo wordt de munt gebruikt als investering, maar ook voor donaties aan goede doelen, online betalingen en online gokken. De munt is ook gepromoot door een aantal beroemdheden, waaronder Elon Musk (daarover later meer).

Toen Elon Musk in 2020 volop tweette (dat heette toen nog zo) over Dogecoin, kwam een ander muntje ten tonele. Shiba Inu (SHIB) werd in augustus 2020 gecreëerd. Het is vernoemd naar het hondenras Shiba Inu en wordt vaak afgebeeld met de afbeelding van de hond. Sindsdien heeft het echter een grote aanhang gekregen en is het een legitieme cryptocurrency geworden.

SHIB lijkt een oneindige voorraad aan tokens te hebben, dit betekent dat de koers per SHIB erg laag is.

Shiba Inu heeft een sterke gemeenschap van supporters, die bekend staan als de SHIBArmy. De gemeenschap is zeer actief geweest in het promoten van SHIB en heeft geholpen om de prijs op te drijven. De SHIBArmy doneert ook aan goede doelen en ondersteunt andere projecten op het gebied van cryptocurrency.

DogecoinShiba Inu
Naam coin:DOGESHIB
Ontstaan:20122020
Oprichter:Billy Markus & Jackson PalmerRyoshi (anoniem)
Doelgroep:Leuke digitale munteenheid, gemeenschapsgericht platformGedecentraliseerd ecosysteem, focus op DeFi
Huidige waarde: € 0,0725314€ 0,00000775
All time high:€0,601466 (-88%)€0,00007424 (-90%)
Maximale voorraad:140 miljard1 biljard
Huidige voorraad:140 miljard0,59 biljard

Wat zijn de huidige ontwikkelingen bij Dogecoin en Shiba Inu?

Er zijn veel ontwikkelingen bij Dogecoin, maar we willen er eentje uitpikken. Elon Musk heeft onlangs Twitter omgedoopt in X. Zijn ultieme doel is om van X een allesomvattende app te maken. Waar het voorheen alleen gebruikt werd voor openbare berichten en het anoniem treiteren en trollen van politici, moet X overgaan in de Westerse versie van het Chinese WeChat.

WeChat biedt tekstberichten, hold-to-talk voice messaging, broadcast (one-to-many) messaging, videoconferenties, videogames, mobiel betalen, het delen van foto’s en video’s en het delen van locaties. Wat WeChat nog completer maakt, is de integratie van WeChat Business. Een soort ingebouwd online warenhuis. Stel je een combinatie voor van WhatsApp, iDEAL, Bol.com en Etsy, waar iedereen zijn waren kan aanbieden en waarmee je overal kan betalen.

De vraag is, wat wordt het betaalmiddel op X? Wat wordt het betaalsysteem op X dat wereldwijd gebruikt kan worden? Als Elon Musk het op zijn heupen krijgt, zou hij er voor kunnen zorgen dat Dogecoin een rol hier in kan spelen.

Shiba Inu is minder afhankelijk van excentrieke rijkaards, en kiest voor eigen ontwikkeling. Om te beginnen staat op de korte termijn Shibarium op de planning. Op dit moment draait Shiba Inu op de blockchain van Ethereum, maar Shibarium zorgt ervoor dat Shiba het hok uit mag en onafhankelijk wordt.

Ze blijven nog steeds verbonden aan Ethereum, maar dan zonder de beperkingen. Er kunnen meer transacties per seconde worden uitgevoerd en deze worden dan ook goedkoper.

De ontwikkeling van Shibarium maakt deel uit van de missie van het Shiba Inu-project om een gedecentraliseerd ecosysteem te creëren met een eigen blockchain, gedecentraliseerde beurs (ShibaSwap) en verschillende tokens (SHIB, LEASH en BONE).

Dogecoin of Shiba Inu, wat is de beste investering op korte termijn?

De kans dat Dogecoin een grote rol gaat spelen in het internationale betalingsverkeer via X, is klein. Heel klein. Je kan eigenlijk niet vertrouwen op Elon Musk als het gaat om je investering in Doge.

Hij is een persoon die niet betrokken is bij de ontwikkeling van Dogecoin, maar wel een paar ontzettend grote bedrijven te runnen heeft. Het feit dat hij de tijd neemt om af en toe Doge te benoemen online mag al een wonder heten.

Maar stel dat X werkelijk een wereldwijde WeChat wordt, en dat Dogecoin hier een (kleine) rol in speelt… dan is de koerspotentie eindeloos.

De lancering van Shibarium lijkt een stuk realistischer. Als deze wordt gelanceerd (verwachting is in 2023) dan zal dat meteen voor een hype zorgen. Daarna is het afwachten of DeFi op Shiba Inu echt groot kan worden. Ze gaan hiermee namelijk de concurrentie aan met zo’n beetje elke andere altcoin.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dogecoin is een fun munt, als je zakelijk bent en zakelijk wilt zijn zul je voor een serieuze munt moeten gaan inplaats van dogecoin. Hij is daar de eigenaar niet van en heeft ook niets te zeggen. Hij zou zakelijk gezien voor shiba moeten gaan omdat dat een serieuze munt is met heel veel kanten om op te gaan.

  30 juli 2023
 • Alleen onzin n bla bla bla bla. mensen uitlokken om geld te verliezen. shiba en doge alle cryptis zijn poep. men had geluk toen met bitcoin en etherium
  .geen 1 coin wordt nu en in de toekomst binnen 100 jaar 50 euro waard meer. nueteens 4 euro.

  31 juli 2023
  • Goeie reactie , goed onderbouwd ook!

   31 juli 2023
 • En SHIBA MEMU (SHMU) dan?

  31 juli 2023