trump bitcoin

Justin Sun, Donald Trump, Warren Buffett en bitcoin maken een gezellige lunch

Justin Sun maakt nieuwe plannen voor zijn gehypte cryptolunch. En hij nodigt nog een speciale gast uit, niemand minder dan Donald Trump. De president van de Verenigde Staten heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging, het is dus onbekend of hij gaat komen.

Even was het dé hype van cryptoland: de lunch van TRON’s CEO Justin Sun met multimiljardair Warren Buffett. Sun heeft maar liefst 4,5 miljoen dollar betaald om met hem te kunnen lunchen. Sun wil Buffet overtuigen dat cryptocurrency wel degelijk nuttig is. Een lastige taak, want Warren Buffet vergelijkt bitcoin met “rattengif in het kwadraat”

Donald Trump is geen fan van bitcoin

Het is vast geen verrassing, maar Donald Trump is geen fan van bitcoin en cryptocurrency. Dat zegt hij dan ook letterlijk in zijn tweet: ‘Ik ben geen fan van bitcoin en andere cryptocurrency’s, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd op gebakken lucht. Niet gereguleerde crypto assets kunnen onwettig gedrag bevorderen, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten.’

Dat wordt een gezellige lunch, samen met Sun en Buffet!

Nierstenen zaten in de weg

De lunch zou in eerste instantie op 25 juli 2019 plaatsvinden. Maar slechts drie dagen voordat de lunch begon, had Justin Sun last van nierstenen. De lunch kon toen daarom niet doorgaan:

Niet iedereen geloofde dit meteen, velen dachten dat Justin Sun werd vastgehouden door de Chinese overheid en niet naar Amerika kon. Sun weerlegde dit een dag later door te laten zien dat hij in San Francisco verbleef: ‘Bay Bridge is prachtig!’

Invloed op de koers van TRON

De hype van de lunch was overal zichtbaar, ook op de koers. In aanloop van de lunch steeg TRON van 17 dollarcent naar 30 dollarcent. Een stijging van 76 procent! Na het annuleren van de lunch was TRON met 22 dollarcent weer terug bij af.

Het kan goed zijn dat de komende lunch ook weer invloed heeft op de koers van TRON, al zullen investeerders nu misschien wat minder happig zijn op dit nieuws. Op dit moment is TRON nog maar 15 cent waard.

Sun wordt beschuldigd van kopen neppe volgers

Over een hype gesproken, Sun wordt ervan beschuldigd neppe volgers te kopen. Twitteraar Josh Rager zag dat Justin Sun dagelijks vijfduizend volgers erbij krijgt. Dat vond hij erg verdacht.

Gaat de lunch door of niet? En heeft dat invloed op de koers van TRON?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.