Donaties in bitcoin voor de Notre-Dame

Maandagavond is een groot deel van de Notre-Dame afgebrand, onder andere de bekende torenspits moest het ontgelden. De brand in de beroemde kathedraal van Parijs heeft veel impact gehad op de Franse maatschappij. Van allerlei kanten wordt er hulp aangeboden, en ook de cryptocommunity helpt mee. Onlangs heeft cryptocurrency exchange Binance een donatiefonds gestart om het herstellen van de kathedraal een steuntje in de rug te geven. Dit maakte Binance bekend op Twitter:

In verschillende cryptocurrency’s doneren

Donateurs kunnen meedoen door te doneren in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en binance coin (BNB). Op het moment van schrijven hebben 48 mensen gedoneerd aan het fonds van Binance. Deze 48 donaties vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 3,1 BTC (≈ 14.500 euro).

Wat dat betreft lijken de donaties van Binance vooralsnog een druppel op de gloeiende plaat. Volgens de Franse minister van Cultuur Franck Riester is er namelijk al 800 miljoen euro toegezegd door donateurs van over heel de wereld. Grote Franse bedrijven zoals Louis Vuitton en l’Oréal schenken honderden miljoenen euro’s.

Toch laat Binance met deze actie zien dat ook de cryptocommunity begaan is met de tragedie die zich in Frankrijk momenteel afspeelt.

Ook andere crypto-initiatieven

Binance is niet de enige binnen de cryptowereld die zich inspant voor de Notre Dame. Een Franse journalist heeft ook op Twitter laten weten dat mensen kunnen doneren in bitcoin naar zijn adres. Zijn actie heeft minder succes dan die van Binance, op het adres kunnen we momenteel ongeveer 0,03 BTC vinden (≈ 140 euro). Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen!

‘Notre-Dame binnen vijf jaar hersteld’

Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog onbekend. De Franse president Emmanuel Macron blijft in ieder geval optimistisch. Dinsdagavond kondigde hij aan dat de renovatie van de Notre-Dame binnen vijf jaa klaar moet zijn. Volgens de bisschop van Parijs zal de kathedraal nog minimaal vijf tot zes jaar gesloten blijven.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.