‘Door oorlog is crypto veiliger dan nep fiat geld’

De schrijver van de best seller ‘Rich Dad Poor Dad’ laat zich steeds vaker uit over crypto. Robert Kiyosaki, die tevens investeerder is, heeft een sterke mening over bitcoin en crypto. Deze week vertelde hij dat hij de Fed en Biden niet vertrouwdt, en dat crypto veiliger is dan fiat.

Bitcoin en oorlog

Kiyosaki vertelt dat veel Russen bitcoin gebruiken na het ineenstorten van de Russische roebel. “13% van de Oekraïners, 12% van de Russen, 8% van de Amerikanen bezitten Crypto. Oekraïne/Russische oorlog geeft aanleiding tot crypto als een veiliger haven dan overheid nep fiat geld”, aldus de schrijver.

Dit is opmerkelijk aangezien hij een paar dagen eerder nog een tweet plaatste waarin hij zich juist negatief uitliet over bitcoin. In een tweet, beginnend met ‘bye bye bitcoin’, vertelde hij dat de crypto-wet in de VS slecht zou zijn voor de marktleider. Deze wet werd onlangs geaccepteerd en is bedoeld om cryptocurrency’s te reguleren in de Verenigde Staten.

‘De Amerikaanse regering zal crypto in beslag nemen’

Hij deed daarin opmerkelijke uitspraken. “Voorspelling: Biden ondertekent de wet voor regulering van Cryptos. Volgende: Fed Crypto. Volgende: alle crypto valuta’s worden in beslag genomen en gevormd tot regeringscrypto’s. “Let’s Go Brandon”, jij crimineel. Jij communist.”

In zijn voorspelling zou de Amerikaanse regering dus alle crypto in beslag nemen. Dat is een lange weg om te gaan vanuit een wetsvoorstel, en door het decentrale karakter van bitcoin ook niet heel makkelijk te realiseren.

Met ‘Let’s go Brandon’ bedoelt Kyosaki eigenlijk ‘fuck Biden’. Dit is een slogan die ontstaan is nadat een verslaggever ‘Let’s go Biden hoorde in plaats van ‘fuck Joe Biden’; het begin van de Brandon-meme.

‘Bitcoin is een goede investering’

Om verder te gaan over deze slogan. In een andere tweet, waarin hij vertelt dat bitcoin een goede investering is, verwijt Kyosaki de president en de Fed dat zij juist inflatie willen. “Brandon en de Fed willen inflatie om biljoenen schulden af te betalen. De beste investering kan zijn om producten in te slaan die je altijd zult gebruiken, zoals toiletpapier, vuilniszakken, ingeblikte goederen, diepvriesproducten, goud, zilver, bitcoin. Ik vertrouw Brandon of de Fed niet. Het zijn marxisten. Beëindig de Fed & Brandon.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat is een uitgebreide definitie van nep fiat geld? Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig gezien in het licht van de bombastische ophemeling van crypto.

    19 maart 2022
  • Wat fiat geld is, is mij tijdens mijn studie Economie en ver daarvoor op de lagere school al bijgebracht. Het gaat mij echter om de toevoeging ”nep”. Een beetje vreemd allemaal. Je moet wel erg ver van de werkelijkheid afstaan als je van mening bent dat ons geld nep is. Hoewel, sommigen zweren bij bitcoin enz……. Misschien ook nep?

    21 maart 2022