Polkadot stijgt 13% en bereikt nieuwe all time high in aanloop naar 11 november

DOT heeft gisteren voor het eerst gebroken met de grens van 50 dollar (43,11 euro) en steeg zelfs nog even door om een nieuwe all time high te bereiken. Om 22:00 uur bereikte de koers van Polkadot het hoogste punt met 50,87 dollar. Dit is ongeveer 2 dollar meer dan het hoogste punt wat in mei werd behaald.

Door deze stijging is de marketcap (aantal coins in omloop vermenigvuldigd met de koers) gestegen en staat Polkadot weer boven Shiba Inu en Dogecoin, en XRP komt zo wel heel dicht in de buurt.

Veilingen van parachains

De nieuwe all time high van de koers van Polkadot komt niet uit de lucht vallen. Er is veel positiviteit op de markt rondom Polkadot. Dit komt doordat op 11 november de langverwachte veilingen van parachains van start gaan.

Polkadot is een blockchain-protocol dat meerdere blockchains met elkaar verbindt. Ontwikkelaars kunnen bouwen op een eigen keten, een parachain. Die keten staat in verbinding met de relais-chain. Dit is de hoofdblockchain van Polkadot, ook verantwoordelijk voor de beveiliging van alle parachains.

Er is maar een beperkt aantal parachains beschikbaar en deze worden allemaal geveild. De eerste batch van vijf Polkadot-parachainveilingen staat gepland op 11 november, en wordt opgevolgd door elke week een nieuwe veiling. Partijen die gebruik willen maken van een parachain, moeten bieden met DOT, de token van Polkadot. Vandaar dat er veel optimisme is in de markt.

Motie voor leningen goedgekeurd

Er is nog meer nieuws rondom Polkadot. Naast de all time high en de spanning rondom de veilingen is er ook een motie ingediend en goedgekeurd.

Dit betekent dat het publiek nu mag stemmen over deze motie. Inhoudelijk gaat het voorstel om Polkadot Runtime te upgraden naar v9122. Hierdoor kunnen leningen van het publiek aan projecten verstrekt worden vanaf 4 november. Ook kan vanaf die datum een project zich registeren voor een parachain.

Investeer in Polkadot, krijg 10 euro van ons

Handel in Polkadot met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.