Draper: Bitcoin over drie jaar 250 duizend dollar waard

Investeerder Tim Draper heeft de president van Argentinië geadviseerd om bitcoin (BTC) te legaliseren. Draper zegt dat dit de Argentijnse economie stabieler kan maken.

Technologische oplossing voor kwakkelende peso

De Amerikaanse durfinvesteerder sprak met de Argentijnse president Mauricio Macri over economie en de toekomst. Hij droeg een aantal technologische oplossingen voor en vertelde over het potentieel van  blockchain en cryptocurrency. Hij denkt dat dit de oplossingen zijn om de grote problemen van de Argentijnse economie op te lossen, waaronder de devaluatie van de Argentijnse peso (ARS) en de bijbehorende braindrain.

“We hadden het over bitcoin en de devaluatie van de peso, en ik stelde een weddenschap voor: als de peso hoger zou worden gewaardeerd dan Bitcoin, verdubbel ik mijn investering in Argentinië. Maar als bitcoin meer waard wordt dan de peso, dan moet bitcoin de nationale valuta worden.”

Grotere revolutie dan internet

Na de ontmoeting legde Draper zijn pro-crypto standpunt uit in een interview met María Julieta Rumi en tijdens dit interview zei hij dat hij gelooft dat bitcoin en blockchain een grotere revolutie is dan het internet. Draper verklaarde dat het nu een goed moment is om de technologie in Argentinië over te adopteren. Bitcoin kan volgens hem flinke veranderingen in de bank-, handels- en financiële systemen opleveren.

Draper deed nog een opmerkelijke uitspraak, want een echte bullish investeerder laat natuurlijk geen kans voorbij gaan om zich positief uit te laten. Hij voorspelde namelijk dat bitcoin in 2022 makkelijk 250 duizend dollar waard kan zijn. Ook zal bitcoin tegen die tijd een marktaandeel van vijf procent hebben, op de wereldwijde valutamarkt.

“Zodra mensen bitcoin gemakkelijk kunnen gebruiken, net als peso’s of dollars, kiezen ze voor bitcoin omdat het gedecentraliseerd, open en globaal is.”

Argentinië en crypto

Dit is niet de eerste keer dat Argentinië en crypto samen in het nieuws zijn. In februari ontving Argentinië bitcoin van Paraguay, ze verhandelden pesticiden. De aankoop werd betaald in bitcoin en vervolgens omgezet in Argentijnse peso’s. Begin maart stemde de regering van Argentinië ermee in te investeren in blockchain-projecten die worden ondersteund door Binance Labs en Latijns-Amerikaanse crypto-exchange LatamEx.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.