Categories: BitcoinKoers

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen drie jaar 250.000 dollar wordt, maar nu gaat hij nog een stuk verder door zijn eerdere voorspelling conservatief te noemen.

Tim Draper en conservatief in één zin, wie had dat ooit gedacht?

Draper blijft Draper

Draper vertelde dit tijdens onderstaand interview met BlockTV.

Volgens Draper duurt het niet lang meer voordat bitcoin massaal en wereldwijd gebruikt gaat worden. Dit zorgt er volgens hem alleen maar voor dat de bitcoin prijs toeneemt. Mocht dit ook werkelijk gebeuren, dan vindt hij zijn eerdere voorspelling van 250.000 dollar per bitcoin conservatief. Hij zegt zelf dat hij eerder de wereldwijde impact van crypto heeft onderschat.

250.000 dollar betekent dat Bitcoin ongeveer een marktaandeel van 5 procent van de valutahandel zou overnemen

We zijn er nog lang niet

Desalniettemin erkende Draper dat er nog steeds enkele barrières zijn voor echte wereldwijde acceptatie van bitcoin. De voornaamste drempel voor Draper is dat bitcoin nog te complex is, vergeleken met fiat-valuta’s. Dat dat niet altijd zo hoeft te zijn, bewijst de app BLOX.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Draper stelt dat het ‘gebrek aan gebruik’ het grootste probleem is dat echte massale acceptatie in de weg staat. De meeste mensen gebruiken liever euro’s of dollars.

Overstap van fiat naar bitcoin

Maar dat zal niet altijd zo blijven, de investeerder zegt dat fiat valuta onderhevig is aan verschillende soorten politieke invloed. Dat zit ‘m in het aard van het beestje, fiat-valuta wordt beheerd door een centrale bank en is onderhevig aan inflatie.

Daarnaast suggereerde Draper ook dat Argentinië binnenkort een van de dominante markten van Bitcoin zou kunnen worden. Dit komt omdat Draper voorziet dat lokale ondernemers overstappen op cryptocurrency, omdat de Argentijnse Peso wordt uitgehold door inflatie en devaluatie.

Dit zal volgens Draper ook mensen in de VS overhalen om in crypto te stappen. Bovendien zal de vraag naar crypto stijgen omdat mensen een valuta willen die ze kunnen vertrouwen, die gedecentraliseerd is en die niet wordt gecontroleerd door organisaties zoals de Federal Reserve.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: grote beweging op komst, stilte voor de storm?

De bitcoin koers lijkt zich vanaf september vooral zijwaarts te bewegen. De prijs beweegt sindsdien tussen 7.100 en 7.800 euro.…

17 uur ago

De noodzaak voor Plan ฿ (deel 1): DNB bereidt banken voor op correctie huizenmarkt

Bitcoin en de wereldeconomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De cryptomunt is namelijk ontwikkeld als tegenreactie op de economische crisis…

18 uur ago

Bitcoin whales verzenden bijna twee miljard euro aan bitcoin voor een schijntje

Een van de grootste voordelen van bitcoin, is dat je waarde kan verzenden voor een schijntje vergeleken met wat banken…

19 uur ago

NBA-speler Stephen Curry investeert niet in blockchain want geen consument begrijpt het

'Wij geloven niet in bitcoin, wel in blockchain.' Grote bedrijven zoals JP Morgan, Facebook, Walmart en IBM willen producten bouwen…

1 dag ago

De Nederlandsche Bank slaat goud in om zich voor te bereiden op instortend economisch systeem

Opmerkelijke passage op de website van De Nederlandsche Bank: Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw…

2 dagen ago

‘Bitcoin bevrijdt ons en is beter dan alle nationale valuta’

Bitcoin is een superieure valuta die mensen bevrijdt, aldus durfkapitalist Tim Draper in een interview met The Bitcoin of Crypto…

2 dagen ago