Drie manieren om een crypto-huisdier te nemen

Een mooi groot bot voor je trouwe viervoeter vandaag, of verse groenten voor je konijn. Dat verdienen ze op dierendag. Heb jij geen huisdier en hou je het liever bij een digitaal maatje? Dan zijn dit drie manieren om een crypto-huisdier aan te schaffen.

Blockchain katten

Ken je de Tamagotchi eitjes nog? Dat zijn elektronische ‘huisdiertjes’ in de vorm van een ei met een schermpje. Door op knopjes te drukken, geef je het virtuele huisdiertje eten, troost of speelmomentjes en groeien ze als een echt huisdier met je op. Het was een ware rage in de jaren negentig. 

Vergelijkbaar is het blockchain spel CryptoKitties. Je schaft een digitaal katje aan, dat wordt vastgelegd op de Ethereum blockchain. Elke actie en aanpassing van het diertje wordt daar bijgehouden en is volstrekt uniek en volledig onder controle van de eigenaar. Het spel werd in 2017 gelanceerd en intussen zijn er al meer dan 2 miljoen van die online katjes. Er is dan ook een levendige handel in de beestjes ontstaan, waarbij de meest bijzondere exemplaren heel wat ETH kunnen opbrengen.

NFT honden in de Metaverse

Wie al dagelijks in een virtuele wereld rondloopt, heeft misschien al eens iemand de hond uit zien laten. Hoewel Fortnite of Horizon Workrooms vooral voor andere zaken zijn bedoeld, zijn metaverses als Decentraland of The Sandbox bij uitstek geschikt om een hond te kopen of zelf te bouwen. 

Dat kan ver gaan. Je kan bijvoorbeeld een simpel voorgeprogrammeerd 3D-hondje aanschaffen in jouw favoriete metaverse, maar je kan ook je eigen hond scannen en als NFT vastleggen met XDOGE. Een nieuw ambitieus project is het dit jaar gestarte Digital Pets Company, waar je AI-gestuurde 3D-honden kan aanschaffen en kan laten opgroeien in een metaverse.

Handelen in Axies

Ben je niet van de doorsnee katten en honden, dan kan je kiezen voor de ultieme crypto huisdieren: Axies. Deze bijzondere diertjes tref je niet aan in de echte wereld, want Axies zijn speciaal gemaakt voor hun eigen metaverse in de cryptowereld. 

De beestjes zien er wat griezelig uit maar zijn heel aaibaar, als we de website van Axie Infinity mogen geloven. Het heeft wat weg van Pokemon. Je kan Axie’s verzamelen, broeden en verhandelen. Je kan ze ook met elkaar laten vechten. Het hele idee draait om de cryptomunt AXS, waarmee je in de metaverse betaalt en stemrecht kan vergaren over verdere doorontwikkeling van het platform. 


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.