Driekwart van Russen is bekend met Bitcoin, vooral jongeren van 18 tot en met 24 jaar

Het woord ‘bitcoin’ is bekend bij driekwart van de Russen. Dat blijkt uit de resultaten van een survey van de VTsIOM, de Russische variant van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het onderzoek werd willekeurig via de telefoon afgenomen onder 1.600 respondenten.

De meerderheid heeft wel ooit gehoord van bitcoin

Uit het onderzoek blijkt dat 56 procent van de ondervraagden weten wat bitcoin is, en negen procent kan er in detail over vertellen. Daarnaast heeft 18 procent van de onderzoeksgroep alleen iets gehoord van de term bitcoin.

Het bewustzijn van bitcoin is het hoogst onder jongeren van 18 tot en met 24 jaar, 67 procent van deze groep heeft wel ooit van bitcoin gehoord. Daarnaast valt op dat vooral stedelingen weten wat bitcoin is. Van de ondervraagden die aangeven te weten wat bitcoin is, komt 75 procent uit Moskou of uit St. Petersburg.

Het stereotype dat de cryptocurrency een mannenwereld is wordt in het onderzoek nogmaals bevestigd. Het zijn voornamelijk mannen die weten wat bitcoin is (66 procent).

Maar nog niet altijd goed geïnformeerd

De respondenten weten niet altijd de juiste antwoorden te geven als hen wordt gevraagd naar bitcoin. Twaalf procent van de ondervraagden denkt bijvoorbeeld dat bitcoin verboden is in Rusland. Op de vraag of bitcoin makkelijker te stelen is dan de nationale valuta twijfelen respondenten. 28 procent gelooft dat het moeilijker is om digitale valuta te stelen, 29 procent denkt dat het juist makkelijker is om digitale valuta buit te maken.

Niet veel inwoners hebben bitcoin gekocht

Veel inwoners van Rusland zijn zich dus bewust van bitcoin. Maar dat betekent niet dat iedereen bitcoin koopt. Sterker nog, slechts twee procent van de respondenten geeft aan ooit bitcoin te hebben gekocht. Daar komt wel bij dat 13 procent aangeeft dat familie of vrienden ooit bitcoin hebben gekocht.

Tien procent van de ondervraagden vindt dat bitcoin een goede investering is, en 25 procent twijfelt of het een goede investering is.

Wil je het onderzoek teruglezen? Dat kan hier. Tip: zet Google Translate aan, tenzij je Vitalik Buterin bent.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.