Dubai komt met metaverse hoofdkwartier in The Sandbox

Voor de mensen die dit nog niet wisten; Dubai lanceerde begin maart de ‘Virtual Assets Regulatory Authority’ (VARA) om een wettelijk kader en regelgevend systeem te creëren voor crypto. En deze VARA kondigde gisteren wel iets heel opmerkelijks aan; plannen om een metaverse hoofdkwartier te vestigen in The Sandbox.

MetaHQ

Dubai laat zich op van zijn meest innovatieve kant zien door deze stap van de VARA. “Onze aanwezigheid in de metaverse … markeert het begin van een nieuwe fase in de mars van de regering van Dubai voor de toekomst; een die op lange termijn een positieve impact zal hebben,” zei Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai in een verklaring.

VARA’s hoofdkwartier, genaamd “MetaHQ”, zal gevestigd zijn op een onbekende locatie in The Sandbox.
De lancering maakt deel uit van een grote crypto opmars in de Verenigde Arabische Emiraten. Het lijkt alsof ze het hele land crypto-proof willen maken en de toegankelijkheid voor crypto gerelateerde projecten zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Al heeft de autoriteit tot nu toe weinig details gegeven over wat de rol van deze ‘MetaHQ’ zal zijn.

Leven in de metaverse

Toch vertelden ze in een verklaring dat het hoofdkwartier zou dienen als een primair kanaal “om Virtual Asset Service Providers over de hele wereld te betrekken bij het initiëren van toepassingen, jongere licentiehouders in staat te stellen om de metaverse te betreden, openlijk kennis en ervaringen te delen met consumenten en collegaregulators om het bewustzijn te vergroten, veilige adoptie mogelijk te maken, en wereldwijde interoperabiliteit te stimuleren.”

Dit is een hele mond vol, maar de boodschap is duidelijk; de VAE wil maar dolgraag de crypto (en metaverse) hub van de wereld worden. Dat zie je aan meerdere projecten die daar uit de grond schieten. Het land maakte de handel in crypto legaal, waardoor je op sommige plekken al boodschappen en school kan betalen in crypto.

Deze projecten zijn nu al erg poplulair, maar dit is enkel het begin. Een autoriteit met een hoofdkwartier in Sandbox lijkt een verhaal uit een film, maar deze komt binnenkort toch echt tot leven. Of nouja, in de metaverse dan.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.