EBay heeft NFT’s en wil ook crypto toevoegen

De populaire online marktplaats eBay kan cryptobetalingen gaan accepteren. Dit zegt de CEO van eBay, Jamie Iannone. Hij vertelde TheStreet dat het bedrijf op 10 maart een aankondiging kan doen.

Op zoek naar andere betalingsmidellen

“We zijn net bezig met het voltooien van onze overgang om betalingen te beheren, waar we nu 85 miljard dollar (76 miljard euro) aan volume op ons platform rechtstreeks beheren,” vertelde Iannone aan TheStreet. “Dit geeft ons de mogelijkheid om nieuwe vormen van betaling te openen.”

Hij vertelt in het interview dat eBay hét platform moet worden voor Gen Z en millennials. “We hebben Google Pay en Apple Pay opengesteld. We hebben een samenwerking met Afterpay in Australië, wat een platform is dat Gen Z aanspreekt, en dat is een buy now pay later-platform op de marktplaats. Hierdoor blijven we andere vormen van betalingen evalueren die we op het platform zouden moeten nemen. We accepteren momenteel geen cryptocurrency op het platform”, aldus Iannone.

Geen vreemde

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat eBay al een marktplaats heeft voor NFT’s. Een betalingsoptie in crypto zou daarom verre van raar zijn. Ze gaan immers hand in hand met crypto. Op het moment van schrijven, staan er meer dan 1.000 art NFT’s op het platform.

Met de komst van crypto, zou eBay een marktleider kunnen worden ten opzichte van andere online marktplaatsen. Iedereen is al bekend met het platform en crypto-adoptie op zou kunnen helpen om het in één keer de grootste crypto- en NFT-marktplaats te worden. Op dit moment zijn er maar weinig bekende online marktplaatsen waar je met crypto terecht kan.

‘Mensen begonnen gewoon NFT’s te verkopen’

Het werd meteen duidelijk dat NFT’s zich prima lonen voor een platform als eBay. Gebruikers zetten NFT’s live op het platform, zonder dat het bedrijf iets naar buiten bracht. “Dus zelfs zonder iets aan te kondigen of iets te doen, begonnen mensen Non-Fungible Tokens te verhandelen op ons platform,” zei Iannone.

“Het deed me denken aan vele jaren geleden toen mensen gewoon auto’s begonnen te verkopen, terwijl we op dat moment nog niet eens een voertuig bedrijf hadden. Dus we zien hetzelfde soort ding met NFT’s. EBay zal de plaats zijn waar mensen goederen verhandelen, of dat nu fysiek of digitaal is.”


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.