Categorieën: Exchanges

Crypto vergelijkingssite Nomics wil transparante marktwaarde en handelsvolume

Cryptocurrency data-analyse bureau Nomics heeft een indicator gelanceerd om de transparantie van cryptocurrency beurzen te meten, zowel op het gebied van marktwaarde als handelsvolume. Dat laten zij weten in een aankondiging op hun blog van vandaag. Volgens Nomics is het totale volume vaak een factor 10 groter dan het transparante volume. Daarom is het belangrijk om kritisch te zijn wanneer je data met elkaar vergelijkt.

Veel handelsvolume klopt niet

Nomics baseert haar ratings op gegevens uit een rapport dat in mei 2019 werd uitgebracht door Bitwise Asset Management. Volgens Bitwise was 95 procent van het handelsvolume van bitcoin nep. Vooral CoinMarketCap bevond zich in de hoek waar de klappen vielen: “CoinMarketCap geeft een fundamenteel onjuiste indruk van de ware omvang en aard van de bitcoin-markt.”

Het data-analysebedrijf Nomics laat nu naast de marktwaarde en het handelsvolume ook de transparante marktwaarde en het transparante handelsvolume zien. Dat betekent dat ze onderscheid maken tussen beurzen die hun data goed op orde hebben, en beurzen die geen volledige inzage geven in de data.

Nomics heeft daarvoor een beoordelingsschaal voor beurzen ontwikkeld, waarbij A+ de hoogste score is en F de laagste score. Een A+ betekent dat een beurs alle historische data deelt, zoals de volledige hisotire van het orderboek en het handelsvolume. Een lagere score betekent dat een beurs geen volledige inzage kan geven. Of dat de beurs bijvoorbeeld in het verleden onderzocht is door de SEC, vanwege verdachte handelsactiviteiten.

Uitgaan van betrouwbaardere data

Volgens Clay Collings, mede-oprichter van Nomics, is het belangrijk om uit te gaan van betrouwbare data:

“De meeste beurzen geven data van lage kwaliteit. Deze data is het makkelijkst te manipuleren. Het maakt onder andere wash trading mogelijk, zaken die wij proberen uit te sluiten met onze transparantie ratings. We zijn er trots op dat we transparantie vooropstellen en centraal stellen op onze website.”

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

13 uur geleden

Trezor kondigt samenwerking aan met BTC Direct, bitcoin wordt nog veiliger en simpeler

Nu de bitcoin halving alweer een maand achter ons ligt, is het tijd voor de…

13 uur geleden

Bitcoin aan het koorddansen met trendlijn volgens analyse: hoogste prijs 2020 in zicht?

Bitcoin flirt met een uitbraak, zoals je misschien al zag in onze laatste video. Al…

15 uur geleden

‘Bitcoin kan 300.000 dollar worden, iedereen moet 2% van portfolio omzetten in cryptocurrency’

Bill Miller, voorzitter en chief investment officer van Miller Value Partners, deelt zijn crypto-beleggingsstrategie en…

17 uur geleden

Monero (XMR) is beter voor privacy dan bitcoin (BTC) volgens Antonopoulos

Andreas Antonopoulos zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nooit zulke privacy functies krijgt als die van Monero.…

17 uur geleden

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!