Econoom Alex Krüger ziet 5 kansen voor Bitcoin

De populaire macro-econoom Alex Krüger ziet ondanks de enorme koersdalingen kansen voor Bitcoin om te stijgen. Hoewel hij voor de komende maanden nog grillige koersactie verwacht, vanwege de verkopen van de Duitse overheid en de miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox die op de markt komen.

5 positieve ontwikkelingen voor Bitcoin

Ondanks de narigheid die we momenteel ervaren door de miljoenen dollars aan Bitcoin die de Duitse overheid verkoopt, ziet Alex Krüger dus ook positieve ontwikkelingen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Zo verwacht hij bullish koersactie voor Bitcoin dankzij een “zachte landing” van de Amerikaanse economie, het starten van de renteverlagingen door de Federal Reserve, de hervatting van de macro-correlatie als de Duitsland/Mt. Gox ellende voorbij is, een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen en als laatste de instromen van de FTX-crediteuren.

Het in 2022 gevallen FTX gaat zijn gebruikers namelijk niet terugbetalen in crypto, maar in Amerikaanse dollars. Zodoende komt er volgens Alex Krüger ongeveer 14 tot 16 miljard dollar in handen van mensen die dit kapitaal mogelijk gaan inzetten om meer Bitcoin te kopen.

Dat kan weleens voor de boost zorgen die de markt nodig heeft om de bullmarkt te hervatten.

Consolidatie rond de $50.000 voor Bitcoin

Tot die tijd verwacht Krüger dat Bitcoin blijft consolideren rond de koers van 50.000 dollar.

“Als ik naar beneden kijk, dan verwacht ik dat koersen van 52.000 dollar tot 48.000 dollar mogelijk zijn. Dieper dan dat gaan we niet, tenzij de economie in een recessie terechtkomt”, zo vertelt de econoom.

200-daagse gemiddelde van Bitcoin (blauwe lijn). Bron: Alex Krüger/Tradingview

“Aan de bovenkant hebben we het 200-daagse bewegende gemiddelde op 58.500 dollar. Een opleving naar die lijn is voor mij het meest waarschijnlijke scenario. Daar zullen de agressieve verkopers echter weer opspringen”, aldus Krüger.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 57.400 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur op een daling van 0,90%.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter