Een open brief over de problemen bij Genesis

Het is inmiddels 47 dagen geleden dat het crypto platform Genesis het besluit nam om klantopnames ‘tijdelijk’ te schorsen. Genesis is een crypto-leenplatform waar onder andere de assets van de gebruikers van Gemini Earn en Bitvavo ondergebracht zijn. Cameron Winklevoss, de oprichter van Gemini, is klaar met de radiostilte en vraagt Genesis-CEO Barry Silbert via een open brief om opheldering.

Het gaat om echte mensen

In de open brief schrijft Winklevoss met name over de emotionele schade die Silbert en Genesis bij de gebruikers aanrichten door de radiostilte. Ruim 340.000 klanten van Gemini Earn, die in sommige gevallen hun volledige spaarpot aan het bedrijf toevertrouwden, wachten al 47 dagen op antwoord. In bepaalde situaties is het niet erg om op duidelijkheid te wachten, maar als het om je volledige spaarvermogen gaat, dan is dat natuurlijk anders.

“Deze gebruikers zijn niet alleen nummers in een spreadsheet, maar echte mensen. Een alleenstaande moeder die het collegegeld van haar zoon aan jou uitleent. Een vader die het geld van zijn bar mitzvah aan jou toevertrouwde. Een man en vrouw die hun volledige spaarvermogen aan jou uitleenden. […] Een politieman en nog vele anderen. Alles bij elkaar vertrouwden deze mensen ruim 900 miljoen dollar aan jou toe. Zij verdienen antwoorden en wij zijn er om die te krijgen”, zo schrijft Winklevoss.

Als het verhaal van Winklevoss klopt, dan zijn zij al zes weken bezig om contact te krijgen met Silbert en Genesis. “We geloven dat het tijd kost om dit proces op te starten en dat niet alles loopt zoals je dat zou willen. Langzaam wordt het echter duidelijk dat jij vooral probeert om de boel te vertragen”, aldus een boze Winklevoss.

Geen wil om samen te werken

Op 2 december, nu precies een maand geleden, probeerden Winklevoss en zijn team al om Silbert en Genesis te ontmoeten om de zaak te bespreken. “Dat vonden jullie een goed plan, maar er moest eerst een voorstel op tafel komen. Dat voorstel kwam er op 17 december en op 25 december, op Eerste Kerstdag, kwam er een update van dat voorstel bij je binnen. Ondanks dit blijf je weigeren om met ons te vergaderen”, zo vervolgt Winklevoss zijn brief.

We zijn inmiddels zes weken verder en voor Winklevoss is de maat vol. Met de open brief probeert hij nu de druk op Genesis en Silbert op te voeren. Dat lukt aardig, want de brief verspreidt zich razendsnel over het internet.

“De gebruikers van Earn zijn moe. Ze zijn bang. Velen van hen verkeren momenteel in grote moeilijkheden. Ondanks dat blijven ze opvallend geduldig en ondersteunend. Maar er zijn grenzen in wat ze aankunnen. Ze verdienen een oplossing voor de assets die ze aan jou uitgeleend hebben om een einde te maken aan deze nachtmerrie”, aldus Winklevoss, die Silbert daarna een deadline van 8 januari geeft om te reageren.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.