Eerste blockchainobligatie haalt 8 miljoen meer op dan verwacht

De uitgifte van ‘s werelds eerste blockchainobligatie is succesvol is verlopen. Dat meldt de Wereldbank op 24 augustus. De obligatie heeft veel meer op heeft gehaald dan verwacht.

Ruim 8 miljoen dollar boven target

Op 13 augustus schreven we al over ‘s wereld eerste blockchainobligatie. De Wereldbank heeft investeerders twee weken de tijd gegeven om vragen te stellen en om een koopbeslissing te maken. Nu deze twee weken voorbij zijn heeft de organisatie de cijfers bekend gemaakt.

Met de obligatie is ruim 110 miljoen Australische dollar (AUD) opgehaald. Dat is ongeveer 70 miljoen euro. De opbrengst is ruim 10 miljoen AUD meer dan in eerste instantie verwacht. In een persbericht van Reuters uitte De Wereldbank de verwachting om 100 miljoen AUD op te halen.

De drempel om in te stappen is wel iets hoger dan bij andere blockchainassets. De minimale inleg bedraagt 500.000 AUD (ongeveer 315.000 euro). In de praktijk zijn het dan ook vooral grote banken en investeringsmaatschappijen die de obligaties hebben gekocht.

Duurzaam investeren

De Wereldbank gebruikt die 110 miljoen dollar om te investeren in duurzame ontwikkelingsprojecten. Daarbij moet je denken aan projecten die bijvoorbeeld de economie van derdewereldlanden stimuleert. Hiervoor geven ze jaarlijks voor ruim 43 tot 51 miljard euro aan obligaties uit.

Een obligatie is eigenlijk een soort lening. De bank verkoopt een papier waarop staat dat ze de bezitter op een vaste datum een vast bedrag terugbetalen. In de tussentijd krijg je op vaste momenten rente uitgekeerd. In jargon noemen we deze rente ‘coupon’.

Voor de meeste obligaties geldt dat de rente meestal iets hoger is dan de rente die je op spaargeld krijgt. In het geval van de blockchainobligatie is de coupon iets meer dan 2,2 procent per half jaar.

Onderzoek naar andere blockchains

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) heeft de uitgifte van de obligaties begeleid. Voor deze obligatie-uitgifte is gebruik gemaakt van de Ethereumblockchain. De CBA onderzoekt op dit moment of ze ook andere blockchains gaan gebruiken. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog van Australische blockchainobligaties.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.