Bitcoin schiet 6% omhoog en maakt einde aan recordreeks van negen rode weken
Bitcoin is de nieuwe week met verse hoop begonnen, want de afgelopen week-kandelaar is voor het eerst in negen weken groen gekleurd. Hiermee is op de weekgrafiek de langste neerwaartse trend in de geschiedenis van bitcoin ten einde gekomen.
Momenteel staat de bitcoin koers op 29.263 euro en noteren we over de afgelopen 24 uur een plus van 5,57 procent. Voor de afgelopen 7 dagen staat bitcoin op een plus van 0,84 procent. Na een lange strijd in het weekend sloot bitcoin de week af boven de 29.900 dollar (28.405 euro), wat 450 dollar hoger is dan afgelopen zondag.
Bullish momentum voor bitcoin
Het bullish momentum van bitcoin kwam daar niet ten einde, want de koers bleef de gehele nacht gestaag doorklimmen. Hiermee zien we eindelijk weer wat groen in een markt die het lange tijd zwaar heeft gehad. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre we dit kunnen volhouden. We hebben de laatste maanden vaker een herstelspurt van bitcoin gezien om vervolgens weer hard naar beneden te vallen. Voor de bulls is er in ieder geval even een moment van opluchting.
De vraag of bitcoin deze groene kandelaar in de weekgrafiek een vervolg kan geven hangt in grote mate af van de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Die cijfers staan voor deze week op het menu en waarschijnlijk kijkt de hele financiële wereld daar reikhalzend naar uit. Als de inflatie wederom hoog uitvalt, dan is de kans groot dat de Amerikaanse Federal Reserve daarop reageert. Die reactie vertaalt zich in een hogere rente en het inkrimpen van de balans. Dat heeft als gevolg dat kapitaal duurder wordt en dat heeft een drukkend effect op de economie en financiële markten.
Capitulatie miners “heel dichtbij”
De kwakkelende bitcoin koers heeft ook de mining-industrie geraakt. Lange tijd hebben veel beursgenoteerde miners hun bitcoin binnenboord weten te houden, maar inmiddels zijn er een aantal “gecapituleerd”. Het Canadese Cathedra heeft bijvoorbeeld hun bitcoin-voorraad van de hand moeten doen om financiële problemen te voorkomen. Het grote Marathon Digital, dat bijna 10.000 bitcoin op de balans heeft, zegt te overwegen een deel van die bitcoin te verkopen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.
Volgens Charles Edwards is deze zogenaamde capitulatie van de miners een teken dat de bodem in zich komt. In een nieuwe analyse focust Edwards zich op de “Hash Ribbon” indicator. Een indicator die de winstgevendheid van miners meet en historisch gezien accurate voorspellingen van bitcoin koersfasen maakt. Momenteel is een met maart 2020 vergelijkbare capitulatiefase aan de gang. Volgens Edwards is bitcoin verkopen momenteel het laatste wat hodlers moeten doen.
Whales komen tot leven
Als we het gedrag van de whales als een goede graadmeter voor de bitcoin koers mogen beschouwen, dan ziet het er goed uit. De adressen met 10.000 tot 100.000 bitcoin hebben momenteel ongeveer 12 procent van alle bitcoin in handen. Dat is 12,8 procent meer dan 20 weken geleden. Ook de adressen met 1.000 of meer bitcoin hebben momenteel de meeste bitcoin in 12 maanden tijd in handen. Het grote geld lijkt in ieder geval nog volop vertrouwen te hebben in de toekomst van bitcoin.
Gerben
/
En het is alweer in elkaar gekakt in de nachtelijke uurtjes.
Dit doet mij denken aan de comex qua goud en zilver, waar al heel lang eerlijke prijsvinding nooit heeft kunnen plaatsvinden vanwege prijsafspraken door bepaalde banken onder elkaar, even de naam kwijt, maar die belde dan iedere ochtend met elkaar om de prijs af te spreken.
Koers manipulatie door zogenaamde naked short selling, massaal contracten dumpen in de uurtjes waar de markt grotendeels dicht zit waardoor niemand kan reageren etc.
Daarnaast speelde het geintje van meer contracten aanhouden per troy ounce (goud of zilver) dan er daadwerkelijk in bezit was, vooral zie je dit bij de ETF’s, waar ook nog eens alleen grotere investeerders fysiek de boel kan claimen.. maw een grote nep en bewezen voor de rechter door GATA die daarna zijn eigen organisatie eigenlijk opzegde want doel bereikt. (Aantonen van 1 groot jarenlang vies spel op de comex)
Ik zie hetzelfde gebeuren met bepaalde crypto’s, vreemd grote dumps zonder enige logische onderbouwing, trapsgewijze verkoop en terugkoop door bepaalde handelaren etc. (Dit speelt al sinds bitcoin enkele honderden dollars waard was)
Centrale banken lijken vuistdiep er in te zitten, ook dit speelde op de commodity exchange, bewezen destijds door een site als zerohedge, wat later werd weggezet als “Russisch troll kanaal”, wat ik vreemd vind want het was verifieerbaar.
Erg toevallig allemaal nu er een meer concrete inleiding lijkt te ontstaan naar crypto’s uitgegeven door overheden.
7 juni 2022Arthur
/
Beste Gerben,
Snoeiharde conclusie en ook ik begin steeds meer te geloven dat er bepaalde mensen aan knopjes kunnen draaien en zo deze markt manipuleren. Voorbeeld vele altcoins die meer dalen dan de BC en vervolgens altijd relatief lager in waarde terugkomen als de BC herstelt. Ik geloof dat dit een keer kan gebeuren of een paar keer, maar niet altijd zoals nu. Ook valt mij op sinds de val van Luna dit met grotere regelmaat gebeurt. M.a.w. het lijkt erop dat verliezen door de knoppendraaiers zo enigszins (zogenaamd niet opvallend ) terug gedraaid wordt in voordeel van de knoppendraaiers.
7 juni 2022Anoniem
/
Ik durf mijn geld op te zetten, gaat naar 5000 binnen een jaar:)
7 juni 2022Jesse
/
Waarom denk je dat, Anoniem.
10 juni 2022Joost
/
Durf mijn geld op te zetten, gaat naar 5000 binnen een jaar
7 juni 2022