Einde van een tijdperk: Bittrex Global stopt operaties, wat betekent dit voor traders?

In een opvallende wending in de crypto industrie kondigde Bittrex Global, een toonaangevende cryptocurrency exchange gevestigd in Liechtenstein, aan dat het zijn operaties zal beëindigen. Deze aankondiging komt na maanden van speculatie en volgt op eerdere stappen van de Amerikaanse tak van Bittrex om zijn diensten te staken.

Bittrex Global sluit haar deuren

Bittrex Global heeft officieel aangekondigd dat het zijn handelsactiviteiten zal stopzetten vanaf 4 december. Deze aankondiging betekent een belangrijke verschuiving voor gebruikers van het platform. Het advies is om hun Amerikaanse dollars om te zetten in euro’s of cryptocurrencies voor de gestelde deadline, om problemen met opnames te voorkomen. Vanaf 4 december zal het platform alleen bepaalde opnames toestaan, terwijl alle handelsactiviteiten worden opgeschort.

Een reactie op regelgevende uitdagingen

Deze stap komt ongeveer negen maanden na de aankondiging van Bittrex in de Verenigde Staten om zijn operaties te beëindigen, een beslissing die werd gedreven door aanhoudende regelgevende onzekerheden. In april werd Bittrex in de VS aangeklaagd door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) voor het opereren als een niet-geregistreerd uitwisselings-, broker- en clearingagentschap.

Juridische problemen en hun nasleep

Bittrex vroeg in mei bescherming aan onder Hoofdstuk 11 in de Amerikaanse faillissementsrechtbank en schikte zijn zaak met de SEC in augustus voor 24 miljoen dollar aan boetes en rente. Na goedkeuring door de faillissementsrechtbank in Delaware werden opnames voor gebruikers weer geopend. Het is echter onduidelijk of de acties van de SEC hebben bijgedragen aan de beslissing van Bittrex Global om zijn operaties af te bouwen.

Overstappen naar BLOX?

Het overstappen naar BLOX gaat eenvoudig en snel. Maak vandaag nog je account aan en stort je crypto’s rechtstreeks vanaf een ander platform. Binnen één minuut handel ook jij op het meest veilige en gebruiksvriendelijke cryptoplatform van Nederland.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.