El Salvador gaat elke dag 1 Bitcoin kopen

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat El Salvador besloot om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel. Het land heeft inmiddels al veel Bitcoins op de balans staan, maar leed tot nu toe erg veel verlies op de aankopen. In een nieuwe poging om dit verlies weg te werken gaat het land nu elke dag één Bitcoin aankopen. Dit vertelt Nayib Bukele, de president van het land.

Elke dag eentje

Hét Bitcoin land van de wereld gaat gewoon door met kopen. Dit blijkt na een tweet van Nayib Bukele deze ochtend. Hierin zegt de president dat het elke dag één Bitcoin zal kopen, om te beginnen met vrijdag 18 november.

Het land is al bezig met aankopen vanaf 6 september. Toen kocht de overheid de eerste 200 BTC. Hiervoor legde het land 10,36 miljoen dollar neer tegen een gemiddelde prijs van 51.800 dollar. Met een huidige prijs van ongeveer 16.700 dollar is dat een gigantisch verschil.

Hoeveel Bitcoins heeft het land nu?

Vervolgens kocht het land vaak in wanneer Bitcoin een heftige daling meemaakte. De laatste aankoop van El Salvador – op een prijs van 19.000 dollar – is de laagste tot nu toe. Maar hier gaat morgen verandering in komen – of de prijs moet natuurlijk een paar duizend omhoog gaan.

Als je wil weten hoeveel het land nu in zijn portfolio heeft, kan je zien via de zogenaamde ‘Nayib Bukele’s portfolio tracker‘. Ja, dit bestaat echt. Deze tracker is – zoals je vast al kan zien – vernoemd naar de president. Hier zie je wanneer El Salvador aankoopt, voor welke prijs dat is, en andere leuke statistieken.

Bron: nayibtracker.com

Er staat dat de overheid op dit moment 2.381 bitcoins heeft gekocht (en morgen dus 2.382 BTC). Hierop heeft Bukele al bijna 63% van verloren en dat is een verlies van een niet misselijke 67,5 miljoen dollar. Op dit moment heeft het volledige portfolio een waarde van ongeveer 39,7 miljoen dollar.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Vanaf vrijdag 18 november ipv woensdag 18 november.

    17 november 2022