El Salvador kondigt bitcoin-obligaties aan

El Salvador gaat nogmaals bitcoin-geschiedenis schrijven met obligaties. Finbold meldt dat de minister van Financiën van El Salvador vrijdagmiddag aankondigde dat er mogelijk staatsobligaties komen die gedekt worden door bitcoin. Hier koppelde hij ook een verwachtingsdatum aan.

‘Het is een kwestie van timing’

Minister van Financiën, Alejandro Zelaya, zei op de lokale televisie dat het land probeert om de uitgifte van een bitcoin-obligatie goed te plannen. Dit gebeurde op de Salvadoraanse TV-show ‘Frente a Frente’. Hier hield hij een toespraak waarin hij vertelde dat de bitcoin-obligaties mogelijk worden uitgegeven op 15-20 maart.

“We zijn nog enkele details aan het afwerken, het is bijna allemaal klaar. Het is ook een kwestie van timing. Het is niet zo eenvoudig… Dit is een kwestie van timing, kijken naar de markt, wij denken dat tussen 15 en 20 maart de timing adequaat is”, aldus de minister.

Reuters meldt dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, de opbrengst wil gebruiken om meer cryptocurrency’s te kopen en om ‘Bitcoin City‘ te bouwen. Deze stad komt volledig in het teken te staan van bitcoin.

Welke bitcoins worden gebruikt?

Komende week kunnen we dus meer verwachten. Tegen die tijd kunnen we ook zien wat deze obligaties voor effect kunnen hebben op de prijs. Als El Salvador ‘bitcoin-backed’ obligaties wil uitgeven, moeten zij eerst bitcoin in bezit hebben. Of zij dit gaan doen met de bitcoins die El Salvador al heeft gekocht, is nog niet bekend. Als het land hiervoor nieuwe bitcoin zal aanschaffen, zou dat goed zijn voor de koers.

Het land houdt ervan om de dips te kopen. Dus het kan zijn dat ze daarop wachten om bitcoin-obligaties te dekken. Afgelopen dalingen kochten zij vaak de dip en nu de minister zegt dat ze wachten op het juiste moment, is het wachten op een dip geen verkeerd idee.

De minister van financiën erkende dat het erg moeilijk is om een passend moment te vinden om obligatie te lanceren. Hij verwees naar de inval van Rusland in Oekraïne en verklaarde dat zoiets niet te verwachten is, en dat timing dus nooit eenvoudig is.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.