El Salvador koopt nogmaals de dip: 80 bitcoins voor 19.000 dollar per stuk

El Salvador heeft weer de dip gekocht. Het land, waar bitcoin sinds vorig jaar een wettig betaalmiddel is, koopt bij bijna elke daling een groot aantal bitcoins. Vandaag is weer zo’n dag aangezien Nayib Bukele, de president van het land, bekend maakte dat het weer 80 BTC heeft aangeschaft.

‘Bedankt voor de goedkope verkoop’

Dit zegt hij natuurlijk weer op zijn eigenaardige manier – met een ondertoontje van een echte bitcoin maximalist. “El Salvador kocht vandaag 80 BTC voor 19.000 dollar per stuk. Bitcoin is de toekomst! Bedankt voor de goedkope verkoop”, zo tweette de president met een knipoog.

El Salvador koopt al bitcoin sinds de begindagen van de legalisering ervan in het land. Dit ging in het begin gepaard met stijgingen van de koers, aangezien dit vorig jaar misschien wel het grootste nieuws was voor BTC.

Andere aankopen

Toen de koers bleef zakken, bleef Bukele kopen. Zo kocht hij in mei nog 500 bitcoins voor een gemiddelde prijs van 30.744 dollar. Hij had er destijds al het vertrouwen in dat bitcoin niet verder ging zakken, aangezien dit een van zijn grootste aankopen was.

Het zegt dus wel iets over het huidige aantal; de aankoop van 80 bitcoins. Het zou logisch zijn dat je meer bitcoins koopt als de prijs lager is, of de president verwacht dat de bitcoin koers nog verder zal dalen, zodat El Salvador wellicht nog meer ‘goedkope’ bitcoins kan kopen.

Het totale portfolio van El Salvador

Desalniettemin blijft dit – vooral voor particulieren – een ontzettend groot bedrag. Als we het even om gaan rekenen en deze 80 bitcoins vermenigvuldigen met de aankoopprijs van 19.000 dollar, kom je uit op een niet misselijke 1.520.000 dollar.

Na deze laatste aankoop heeft het land een totaal van 2.381 BTC in bezit. Dit aantal is goed voor een waarde van 46,7 miljoen dollar (als je het vergelijkt met de huidige koers van 19.600 dollar). De laatste aankoop maakt dus 3,2% uit van het volledige crypto portfolio van het Latijns-Amerikaanse land.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.