Cryptocurrency Electroneum: cloud mining op iPhone en Android

De nieuwe wallet van Electroneum is na maanden testen nu bijna beschikbaar voor iPhone. Dit is een van de weinige projecten waar een know-your-customer beleid wordt gehanteerd. De app is al een tijd beschikbaar voor Android.

ETN staat ook bekend vanwege de mogelijkheid om via je mobiel te minen. Ondanks dat Apple hier eigenlijk op tegen is, verwacht Electroneum toch goedkeuring te krijgen van Apple voor hun mining wallet. Gebruikers hebben hier in de beta al mee kunnen spelen.

Wat is Electroneum?

De afkorting van de Electroneum munt is ETN. Het doel van het project is om op smartphone gebaseerde betaaloplossingen te bieden. Het bijzondere aan ETN is dat de munt voldoet aan alle standaarden voor KYC (know your customer) en AML (anti money laundering). Nu hebben ze dus ook een bijbehorende mobiele wallet gebouwd.

Lees meer over crypto apps voor IPhone

 

Problemen tijdens ontwikkeling

De ontwikkeling van het project verliep niet vlekkeloos. Al redelijk vroeg was er een datalek. E-mails werden uitgelekt en de gegevens van gebruikers die zich al vroeg hadden ingeschreven lagen op straat.

Ook koos Electreum ervoor om minen met ASIC-chips te blokkeren om mobiel minen te stimuleren. Hierdoor kwamen er vrijwel geen nieuwe blokken vrij. In reactie hierop besloot Electroneum om minen via ASIC toch weer toe te laten, ditmaal via het algoritme van Monero.

Maar daar stopten de problemen niet, ze hadden ook een enorme achterstand met het goedkeuren en toelaten van nieuwe gebruikers. Ze hadden namelijk een enorme achterstand vanwege KYC. Maar bestaande gebruikers waren ook niet tevreden, er kwamen klachten binnen over verloren gegane munten en slechte resultaten voor mobiel minen.

De hack op de Nieuw-Zeelandse beurs Cryptopia zorgde ook voor problemen omdat ze geen toegang hadden tot hun wallet. Het huidige circulerende aanbod van ETN is ongeveer 8,8 miljard munten. Het is onbekend hoeveel er in de wallets van Cryptopia werden bewaard, maar geruchten op Bitcointalk wijzen op maar liefst 2 miljard ETC. Veel early adopters van EtC vertrouwden op Cryptopia om hun coins op te slaan, omdat Electreum nog niet over een gebruiksvriendelijke portemonnee beschikte.

Ondanks alle problemen, valt de ambitie van Electroneum in goede aarde bij veel gebruikers. Ze hebben een grote, actieve community opgebouwd. Alleen al op Reddit zijn er 21 duizend communityleden. Op hun website claimen ze dat ze meer dan 2,8 miljoen geregistreerde gebruikers hebben.

Wat staat er op de planning?

Zoals het hoort, heeft Electroneum ook een road map en daar staan wat interessante dingen op. Zo willen ze dit kwartaal atomic swap (wisselen van coins tussen verschillende blockchains) aanbieden. Ook komt er cloud mining voor Android en iOS.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • jammer dat je wel even 100 #ETN moet inleveren per transactie!!
  min punt maar er zijn goedkoperen kijk op https://www.facebook.com/allaboutelectroneum/

  4 februari 2019
 • Awеsome article.

  14 maart 2019
 • I blog often and I seriously appreciate your information. This article has truly peaked my
  interest. I will bookmark your site and keep checking for new information about
  once per week. I subscribed to your RSS feed too.

  21 mei 2019