Elon Musk: bitcoin neemt de rol van contant geld over

Elon Musk denkt dat papiergeld op een gegeven moment niet meer gebruikt gaat worden en dat cryptocurrency de rol van cash overneemt. Dit zegt de baas van SpaceX en Tesla tijdens de FYI-podcast van ARK Invest.

Deelnemers aan de podcast zijn Elon Musk, analiste Tasha Keeney en Cathie Wood, CEO van ARK Invest.

Het grootste gedeelte van de podcast ging over elektrische voertuigen, hoe Tesla data verzamelt en hoe de weg naar meer autonomie eruit ziet. Uiteindelijk vroegen de dames naar de mening van Elon Musk over bitcoin.

Vroeger, toen Musk problemen kreeg door bitcoin

“Crypto, serieus?” vroeg hij toen de een van de gastheren hierover begon. Elon Musk begon te lachen en zei dat hij zich een tijd herinnerde waarin crypto hem in de problemen bracht.

Elon Musk zei: “Op Twitter waren er destijds een heleboel bitcoin- en ethereum scammers actief. Ik besloot om voor de gein mee te doen en vroeg aan mijn volgers, wil je bitcoin kopen? Toen werd mijn account automatisch geblokkeerd omdat er regels zijn dat je geen bitcoin mag verkopen ofzoiets. Ik maakte maar een grapje.”

“Ik bedoel, ik denk dat het idee achter bitcoin echt briljant is. Ik zie ook waarde in de ideeën rondom Ethereum en kan zelfs de waarde zien van wat andere coins. Maar om eerlijk te zijn, weet ik niet of het goed is om inkomstenbronnen van Tesla te gebruiken om te investeren in cryptocurrency,” aldus Musk.

Bitcoin verbruikt veel energie

“Ik denk dat een van de nadelen van crypto is, dat rekenkundig gezien, het hele systeem behoorlijk energie-intensief is. Er moeten dus beperkingen of aanpassingen komen voor de creatie van nieuwe crypto. Maar op dit moment vraagt bitcoin te veel energie om onmisbaar te zijn.”

Musk zei dat hij het idee van cryptocurrency fantastisch vindt. Hij houdt van crypto omdat cryptocurrency je het vermogen geeft om bepaalde problemen te omzeilen.

“Het omzeilt controles waar valuta wel aan onderhevig is,” zei hij. “En crypto is een veel betere manier om waarde te versturen dan op stukjes papier, zonder twijfel.”

Interviewster Tasha Keeney kon het toch niet laten om door te vragen naar de rol van bitcoin binnen Tesla: “Voor de duidelijkheid, Tesla gaat niet handelen in bitcoin?”

“Nee dat zijn we niet van plan,” zei Musk.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.