Elon Musk over inflatie: ‘Ik bezit nog steeds bitcoin, ethereum en doge’

Door een discussie op twitter deed de miljardair een boekje open over zijn crypto-portfolio. De discussie begon met een tweet van de Tesla baas, die vroeg over de mogelijke inflatiecijfers in de komende jaren.

Giga inflatie

De inflatie in de VS brak een 40-jarig record. Met een jaarlijkse inflatie van 7,9% had de VS de hoogste cijfers sinds 1982. Deze cijfers kwamen afgelopen week naar buiten en het wakkerde deze discussie aan, die door velen werd gedeeld.

De miljardair wilde weten wat mensen denken over de komende inflatiecijfers. De Tesla- en Space-X baas lijdt er zelf ook onder, zo bericht hij op twitter. “Tesla & SpaceX zien aanzienlijke recente inflatiedruk in grondstoffen en logistiek. En we zijn niet alleen”, zegt Musk. Logisch dus, dat hij anderen om hulp vraagt.

Wat zal de inflatie doen?

Crypto fanaten zullen snel hun antwoord klaar hebben: inflatie wordt nog hoger en bitcoin kan je daar tegen beschermen. Michael Saylor, CEO en oprichter van Microstrategy, antwoordde precies dat.

“Consumenteninflatie in de VS zal blijven stijgen tot ongekende hoogten. Inflatie van activa zal twee keer zo snel gaan als de consumenteninflatie”, vertelt Saylor op Twitter. “Zwakkere valuta’s zullen ineenstorten en de vlucht van kapitaal van cash, schuld en waardevolle aandelen naar schaarse bezittingen zoals bitcoin zal toenemen.”

‘Ik heb nog steeds BTC, ETH en DOGE’

Saylor is net als Musk groot fan van bitcoin. Dat blijkt wel uit hun investeringen; Microstrategy van Saylor en Tesla van Musk bezitten nog allebei bitcoin. Daarnaast bezit de Tesla baas nog steeds ethereum en dogecoin, blijkt uit een recente tweet. Dit vertelt hij na een betoog over dat het beter is om fysieke producten te bezitten.

“Als algemeen principe, voor diegenen die advies zoeken uit deze Twitter thread, is het over het algemeen beter om fysieke dingen te bezitten, zoals een huis of aandelen in bedrijven waarvan je denkt dat ze goede producten maken, dan dollars wanneer de inflatie hoog is”, aldus Elon Musk.

Dat miljardairs als Elon Musk en Michael Saylor zich richten over crypto in tijden van hoge inflatie, zegt veel over digitale assets. Wanneer crypto uiteindelijk een volwassen status bereikt – wat heel dichtbij is na de regulering in VS en aankomende regulering in EU – zal bitcoin misschien wel door iedereen gezien worden als het ultieme middel tegen inflatie. De miljardairs lijken erin te geloven.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.