Elon Musk verdedigt Dogecoin tweets in rechtszaak van 258 miljard dollar

Elon Musk, bekend van Tesla, SpaceX en natuurlijk Twitter, wordt geconfronteerd met een grote rechtszaak. Het gaat om een enorm bedrag van 258 miljard dollar, allemaal vanwege Dogecoin, een digitale valuta waar hij vaak over praat op sociale media.

Illegaal plan van Elon Musk om Dogecoin

Musk en zijn bedrijf Tesla hebben advocaten ingeschakeld om de beschuldigingen te bestrijden. De tegenpartij, vertegenwoordigd door een advocaat genaamd Evan Spencer, beweert dat Musk en Tesla betrokken zijn bij een illegaal plan met betrekking tot Dogecoin.

De advocaten van Musk en Tesla hebben gereageerd op de beschuldigingen. Ze zeggen dat Spencer’s beweringen ongegrond zijn en dat zijn motie om sancties op te leggen aan het juridische team van Musk en Tesla misbruik maakt van het rechtssysteem.

Belangenverstrengeling om Dogecoin

Volgens de advocaten is er geen sprake van belangenverstrengeling, zoals Spencer beweert. Ze wijzen op de wet van New York, die zegt dat het mogelijk is om zowel bedrijven als de mensen die ze vertegenwoordigen te verdedigen, zolang er geen sprake is van een directe tegenstrijdigheid.

Daarnaast beschuldigen de advocaten Spencer ervan dat hij in het verleden vaker ongegronde vertragingstactieken heeft gebruikt in rechtszaken.

258 miljard schadevergoeding voor Dogecoin

De rechtszaak draait om de vraag of Musk betrokken is geweest bij een illegale aanprijzing met betrekking tot Dogecoin. De Dogecoin koers is momenteel ongeveer 6 cent, maar de eisers eisen maar liefst 258 miljard dollar aan schadevergoeding.

De advocaten van Musk en Tesla benadrukken dat ze vastbesloten zijn om hun cliënten krachtig te verdedigen tegen deze beschuldigingen.

Nu is het aan de rechter om te beslissen of de motie van Spencer om sancties op te leggen aan het juridische team van Musk en Tesla terecht is. Deze zaak blijft de aandacht trekken van mensen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency en de rol van Elon Musk daarin.

Elon Musk eerder op vingers getikt voor manipulatie

Het is een interessant voorbeeld van de juridische uitdagingen en belangenconflicten die kunnen ontstaan in deze opkomende industrie.

Je zou zeggen dat Elon Musk mag zeggen wat hij wil op zijn eigen socialmedia-account. Maar er is ook wat van te zeggen dat hij met zijn populariteit en bereik een bepaalde verantwoordelijkheid heeft. In het verleden is Musk op de vingers getikt voor het manipuleren van de koers van Tesla via social media, valt het aanprijzen van Dogecoin in hetzelfde straatje?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.