Elon Musk wordt door deze partijen geholpen met verbetering Twitter

Nu Elon Musk Twitter heeft overgenomen, willen meerdere partijen helpen om het social media platform te verbeteren. Zowel Binance als het gigantische a16z van Andreessen Horowitz zijn onderdeel van het team. Dit laatste werd bekend nadat Sriram Krishnan, een partner bij a16z met een focus op crypto, een foto deelde van zichzelf in het kantoor van Twitter.

Louter positieve woorden

Sriram Krishnan deelt niet alleen de foto van het hoofdkwartier van Twitter, maar schrijft ook dat hij samen met wat andere geweldige mensen Elon “tijdelijk” zal helpen. “Ik (en a16z) geloven dat dit een enorm belangrijk bedrijf is, dat een grote impact kan hebben op de wereld en dat Elon de juiste persoon is voor deze klus”, aldus Sriram krishnan. Die overigens een groot voorstander van Ethereum is, getuige de .eth extensie achter zijn naam op Twitter.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Krishnan zich meldt op het hoofdkwartier van Twitter. Op zijn Linkedin-pagina kunnen we terugvinden dat de tech-ondernemer van 2017 tot 2019 werkzaam was voor Twitter. Bij Twitter werkte Krishnan aan verschillende producten, waaronder de “Evenementen” feature. Op zijn profiel schrijft hij ook verantwoordelijk te zijn voor 20 procent van de groei in de twee jaar dat hij er werkzaam was.

Het is op dit moment niet duidelijk om welke reden Krishnan nu terug is bij Twitter. Gezien zijn achtergrond en werkzaamheden voor a16z, is de kans groot dat het om een crypto-gerelateerde functie gaat. Elon Musk kennende kan hij het niet laten om in ieder geval iets met crypto te doen.

Ook Binance is aanwezig

Overigens is a16z dus niet het enige crypto-bedrijf dat een spreekwoordelijke stoel aan de bestuurstafel van Twitter kocht. Ook het Binance van Changpeng Zhao is aanwezig. “Wij willen ervoor zorgen dat ook crypto een stem krijgt in de ontwikkeling van het nieuwe Twitter en het beleid rondom vrijheid van meningsuiting”, aldus Zhao.

Twitter heeft de afgelopen periode al wat crypto-gerelateerde zaken toegevoegd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Bitcoin en Ether te versturen als ‘fooi’ en is het mogelijk om NFTs te verifiëren en als profielfoto in te stellen.

De verwachting is echter dat Elon Musk een hoop van plan is met Twitter. In potentie is de enorme gebruikersbase een goede start voor een financieel platform. Twitter heeft wat dat betreft zeker de potentie om zich als een bank van de toekomst te profileren.

Dat is natuurlijk een onderneming waar Binance en a16z zich graag bij aansluiten, wat waarschijnlijk hun deelname in de overname grotendeels verklaart.

Geen blockchain-Twitter

Hoewel Musk zich vaak positief uitlaat over cryptocurrency’s en met name Dogecoin, hoeven we geen blockchain-versie van Twitter te verwachten. Dit blijkt uit de gesprekken die Elon Musk met FTX CEO Sam Bankman-Fried voerde. “Blockchain Twitter is niet mogelijk”, aldus een duidelijke Elon Musk. De schaalbaarheidsproblemen van blockchain technologie maken het niet mogelijk om blockchain-Twitter te lanceren.

Het idee van een blockchain is dat gebruikers alle data kunnen downloaden om dit vervolgens zelf te verifiëren. Als alle data van Twitter op een blockchain zou moeten, dan is het praktisch onmogelijk voor ‘de gewone man’ om al die data te downloaden en te verifiëren.

Dat zou ten koste gaan van de decentralisatie, wat de toegevoegde waarde van blockchain technologie volledig wegneemt. Musk gaat ongetwijfeld iets met blockchain technologie doen, maar blockchain-Twitter kunnen we om logische redenen vergeten.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.