Elon Musk en Vitalik Buterin bespreken Ethereum op Twitter

Op 29 april tweette Elon Musk, de grote man achter SpaceX en Tesla, één woord: Ethereum. Deze ene tweet zorgde uiteraard voor mooie reacties vanuit de crypto industrie. Vitalik Buterin reageerde ook.

Voordat Musk serieus in ging op Buterin kon hij het niet laten om een ironische JK eruit te gooien. JK staat voor just kidding, oftewel, grapje.

Vijf ontwikkelpunten voor Ethereum

In reactie op de tweet van Elon Musk nodigde Buterin Musk uit voor Ethereum’s DevCon in oktober. Musk stelde direct de vraag:  “Wat moet er op Ethereum worden ontwikkeld?”

Buterin antwoordde met zijn top vijf verbeteringen voor de ontwikkeling van het netwerk. Hij verwijst veelvuldig naar eerdere tweets en eerdere artikelen met zijn research. 

Hiermee duidt hij op een wereldwijd betaalsysteem op basis van Ethereums blockchain. Daarnaast moet dit gekoppeld worden aan een individuele accounts zodat je in elk systeem en bedrijf kan inloggen met één account.

Hij verwees verder naar het gebruik van de ETH-blockchain voor “experimenteren met nieuwe vormen van menselijke organisatiestructuren” en om gevallen van microbetalingen via ETH-betalingskanalen mogelijk te maken.

Andere voorstellen van Buterin omvatten door crypto aangedreven “markten voor persoonlijke gegevens voor het beschermen van de privacy van de machine” en het gebruik van “crypto-economie voor spampreventie in sociale netwerken”.

Hij gaat nog even door. Een mooie functie van Ethereum is het aanbieden van niet-inwisselbare tokens, zoals cryptokitties. Vitalik denkt zelf aan unieke badges en branded stickers.

Buterin merkte tenslotte op dat blockchain een proeftuin kan zijn voor “nieuwe marktontwerpen, bijvoorbeeld. frequente batchveilingen, combinatoriële veilingen, geautomatiseerde market makers, “en dat de technologie zowel identiteits-, reputatie- als kredietsystemen kan aansturen voor onbevestigde sociale groepen, en zelfs om gedecentraliseerde DNS-alternatieven te bouwen.

Elon Musk reageerde hier enigszins laconiek op. Hij vroeg Vitalik om geen ether meer weg te geven, verwijzend naar Vitaliks Twitter naam.

Delen:

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter