Elon Musk verduidelijkt dat Tesla geen Bitcoin heeft verkocht: BTC stijgt rap duizenden euro’s

Wat een weekend, de liefdesrelatie met Tesla en Elon Musk lijkt te zijn bekoeld nadat hij zich negatief uitliet over bitcoin. Dit had duidelijk invloed op het vertrouwen van investeerders in bitcoin, de koers daalde flink namelijk. Maar vanochtend was er een plotselinge piek.

Na verschillende controversiële Twitter-opmerkingen over bitcoin en Tesla, verduidelijkte de CEO van de gigant van elektrische voertuigen dat het bedrijf nog steeds al zijn munten in bezit heeft. Direct na deze tweet steeg de bitcoin koers met 2000 euro.

Tegenstrijdige berichten

Zijn laatste tweet voelt tegenstrijdig met zijn eerdere berichten, waar hij kritisch is op het energieverbruik van bitcoin. Het lijkt alsof hij er nog niet helemaal uit is, wat zijn perceptie van bitcoin moet zijn. In het eerste kwartaal van 2021 verkocht Tesla namelijk ook 10% van al hun bitcoin, dit was niet vanuit energie-overwegingen, maar juist om de liquiditeit van de munt te testen. De vraag is of natuurlijk of die reden wel de echte reden is.

Bron: BTC Direct

Huwelijk wordt vechtscheiding

De koers van bitcoin (en de koers van dogecoin, maar dat is een ander verhaal) is op de een of andere manier ontzettend gevoelig voor de tweets van Musk. In eerste instantie was hij positief betrokken en stelde hij bitcoin in een positief daglicht. Zijn bedrijf kocht voor 1,5 miljard dollar bitcoin en zou de munt zelfs accepteren voor Tesla’s.

De reactie was simpel en voorspelbaar, de munt steeg naar grotere hoogtes.

Dat mooie huwelijk begint te lijken op een vechtscheiding. Recentelijk heeft Tesla ervoor gekozen om bitcoin als betaalmiddel te schrappen, onder verwijzing naar het energieverbruik. Vanaf dat moment daalde de bitcoin koers sterk, met soms wel 10% op een dag.

Bitcoin handelaren worden geliquideerd

Eerder leek Musk er zelfs naar te hinten dat in de nog te publiceren cijfers van Q2 van Tesla, wellicht valt te lezen dat ze al hun bitcoin hebben verkocht, naar daar lijkt het nu niet op. Toch reageerde de koers ook op dit gerucht, want de munt daalde verder.

Desalniettemin is bitcoin nog steeds met meer dan 10.000 euro gedaald sinds Tesla stopte met het ontvangen van betalingen in bitcoin. De volatiliteit heeft veel pijn veroorzaakt voor cryptohandelaren. Volgens Bybt bedroegen de liquidaties in de afgelopen 24 uur bijna 2,4 miljard dollar. De grootste liquidatie vond plaats op Huobi toen een bitcoin-handelaar 90 miljoen dollar verloor.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • 90 miljoen dollar verloren?, mhh.?hoeveel Tesla’s kun je daarvoor kopen…?

    17 mei 2021