Eric Trump: Iedereen wil Bitcoin, van miljonairs tot landen
Op de Consensus 2025-conferentie in Toronto zei dat de wereld in de ban van Bitcoin. Van superrijke families tot overheden, iedereen zou zich momenteel aan het volproppen zijn met de digitale munt. “Het is een wereldwijde hamsterwedstrijd,” zei hij tijdens een panelgesprek met de baas van crypto-mijnbedrijf Hut 8.

Strijd om de macht
Eric Trump is mede-oprichter van American Bitcoin, een dochterbedrijf van Hut 8. Volgens hem zijn er op dit moment twee belangrijke ‘gevechten’ gaande in de Bitcoin-wereld. Aan de ene kant heb je grote investeerders zoals Michael Saylor die zoveel mogelijk Bitcoin willen bezitten.
Aan de andere kant draait het om de infrastructuur: wie heeft de meeste controle over het minen van nieuwe Bitcoins?
Trump maakte ook bekend dat zijn bedrijf fuseert met Gryphon Digital Mining. Die deal, waarbij vooral met aandelen wordt betaald, moet zorgen voor een plek op de Nasdaq-beurs.
Trump-familie en crypto
Dat de Trumps zich bezighouden met crypto is niks nieuws. Van NFT’s en memecoins tot mining en plannen voor een eigen stablecoin: ze zitten er balls-deep in. Maar dat levert ook politieke spanningen op. Vooral Democratische politici zijn kritisch. Ze vinden dat de familie te veel invloed heeft en mogelijk belangenverstrengeling veroorzaakt.
Sommige senatoren willen daarom strengere regels, onderzoeken, of boycotten zelfs belangrijke vergaderingen over digitale valuta. Een wetsvoorstel over stablecoins werd onlangs stilgelegd, juist vanwege zorgen over de financiële belangen van de Trumps. Mogelijk wordt er later deze maand opnieuw over gestemd.
Bitcoin als geopolitiek wapen?
Eric Trump denkt dat Bitcoin inmiddels veel meer is dan alleen een techspeeltje voor nerds. Volgens hem is het uitgegroeid tot een soort geopolitiek kapitaal, waar wereldwijd strijd om gevoerd wordt. Dat beeld wordt bevestigd door andere grote spelers.
Neem bijvoorbeeld UBS, een van de grootste banken van Zwitserland. Die ziet dat steeds meer rijke klanten een stukje van hun vermogen in crypto stoppen. Volgens het ‘Global Investment Returns Yearbook 2025’ van de bank gaat het soms al om 5 procent van een hele beleggingsportefeuille.
Waarom? Mensen zoeken bescherming tegen inflatie en het risico dat munteenheden zoals de dollar in waarde dalen. Volgens UBS zijn digitale valuta niet langer iets voor alleen maar waaghalzen. Ze worden steeds vaker ingezet als ‘verzekering’ in een onzekere economische wereld.
Crypto als nieuwe manier van spreiden
Traditioneel spreiden beleggers hun geld over vastgoed, aandelen of goud. Maar door de groeiende onzekerheid op de financiële markten kijken steeds meer vermogensbeheerders naar alternatieven. Bitcoin en andere crypto’s hebben namelijk weinig verband met traditionele markten. Dat maakt ze aantrekkelijk om klappen op te vangen tijdens financiële schokken.
Altijd op tijd
Voor traders is tijdige informatie goud waard. In de app van BLOX delen we wekelijkse koersupdates, technische analyses en belangrijke prijsniveaus waar jij als handelaar rekening mee kunt houden. Onze experts houden de markten 24/7 in de gaten en delen direct hun inzichten over belangrijke koersbewegingen en kansen.
Download de app, krijg toegang tot waardevolle marktinformatie en start vandaag nog met handelen.