Cryptobedrijf uit Estland wint veiling Oekraïense Eurovisie trofee (900.000 dollar)

De Oekraïense band Kalush Orchestra besloot om hun trofee – die ze afgelopen maand wonnen op het Eurovisie Songfestival – te verkopen. De opbrengsten zullen gebruikt worden om het Oekraïense leger te financieren, zo meldt Ukrinform.

Verkocht: 900.000 dollar

De veiling werd uiteindelijk gewonnen door Whitebit, een Estse crypto exchange. Dit komt enigszins niet als een verrassing, aangezien de markt zich actief inzet om Oekraïne te helpen. Behalve het plaatsen van de Oekraïense vlag op prominente plekken op hun website, hebben ze ook de mogelijkheid om crypto te doneren voor Oekraïne.

De prijs die werd neergelegd voor de troffee kwam dicht bij een miljoen dollar. De veiling eindigde op 900.000 dollar; een bedrag waar de band erg dankbaar voor is.

Nummer 1 door publiek

“Vrienden, jullie zijn ongelooflijk! We zijn dankbaar aan ieder van jullie die geld heeft gedoneerd aan deze veiling, en in het bijzonder aan het Whitebit-team dat de trofee heeft gekocht voor 900.000 dollar en nu de eigenaren van onze trofee zijn geworden. Schrijf ze in, ze hebben het echt verdiend. Glorie aan Oekraïne! Glorie aan de Strijdkrachten van Oekraïne,” luidt het bericht.

Er waren al veel mensen die verwachtten dat Oekraïne zou winnen vanwege de oorlog, en dat bleek. De winst met het nummer ‘Stefania’ kreeg enorm veel steun van het publiek. Oekraïne kwam door jury-stemmen op nummer 4 terecht, maar dankzij de recordstemmen van de kijkers behaalde Kalush Orchestra de eerste plaats.

Zelensky is trots

Deze prestatie bleef natuurlijk niet onopgemerkt door de Oekraïense president Zelensky. In een online bericht, na de overwinning van het Songfestival, uit hij zijn trots voor deze band. “Onze moed maakt indruk op de wereld; onze muziek verovert Europa!”

“Volgend jaar is Oekraïne gastland voor het Eurovisiesongfestival. Ik dank het Kalush Orchestra voor deze overwinning en iedereen die ons zijn stem heeft gegeven! Ik ben er zeker van dat het geluid van de overwinning in de strijd met de vijand niet ver weg is.”


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.